Antwerp Clue

the live escape experience
20/02/2015
🖋: 

Hebben jij en je vrienden deze week vaak genoeg op café gezeten? Hebben jij en je lief alle bioscoopfilms al gezien? Hebben jullie eens zin in wat anders en houd je wel van een uitdaging? Dan is Antwerp Clue, the first live escape game in Antwerp misschien iets voor jullie.

Het concept komt oorspronkelijk uit Japan, maar vooral in Hongarije werden escape rooms enorm populair. Sindsdien openden – of beter gezegd: sloten – er ontelbaar veel de deuren in heel Europa en nu hebben we er eindelijk ook een in Antwerpen. Hoog tijd dus om dit veelbelovende spel eens uit te proberen. Antwerp Clue bevindt zich aan de Godefriduskaai (tegenover het MAS) en wordt uitgebaat door de enthousiaste eigenaar en zijn vriendin. Na verschillende escape games in het buitenland te hebben gespeeld, kregen ze de smaak te pakken en hebben ze Antwerp Clue opgericht. Ze onderscheiden zich doordat ze meerdere kamers aanbieden waarin je kunt spelen, elk met een eigen verhaal.

 

escape what?

Een escape game is een spel waarbij je een uur lang in een kamer wordt opgesloten – ja, letterlijk – met als doel om zo snel mogelijk te ontsnappen door het oplossen van allerlei ingewikkelde puzzels, mysterieuze raadsels en geheimzinnige codes. Een echt denkspel dus, dat naast een goedwerkend stel hersens ook de nodige creativiteit vereist. Het spel wordt gespeeld met 2 tot 6 personen: een ideale gelegenheid dus om samen met je vrienden even te ontsnappen aan die berg schooltaken, of als teambuildingsactiviteit met een stel collega's. En no worries, het is geen eng spel. Je wordt niet opgesloten in een of andere spookkelder.

the office of John Monroe

Wij hebben onze escape game gespeeld in 'The office of John Monroe', het kantoor waarin detective John Monroe dood werd aangetroffen. Aan ons om bewijsmateriaal over de mogelijke dader te verzamelen en uit het kantoor te ontsnappen. Vanaf het moment dat de deur achter je sluit, bevind je je in een andere wereld waar geen plaats is voor schoolstress, deadlines en dergelijke narigheden. Even waan je je de nieuwe Sherlock Holmes of Hercules Poirot. Let the games begin! Wij begonnen echter enigszins onvoorbereid aan dit avontuur, wat vooral leidde tot een hoop chaos – en gelach – op zoek naar aanwijzingen. Al snel werd duidelijk dat dit spel samenwerking en communicatie vereist, maar dat is juist het leuke eraan. Je speelt dit spel immers niet alleen; je hebt elkaar echt nodig. Van begin af aan zie je de 60 minuten wegtikken op een scherm, wat zorgt voor extra spanning. Verwacht absoluut niet dat je na het oplossen van een paar sudoku's binnen 10 minuten weer buiten staat, want het spel biedt zelfs voor de meest ervaren gamers genoeg uitdaging. Als je er echt niet uit geraakt is er altijd de mogelijkheid om hints te krijgen van de game master. Gelukkig maar, anders zaten we nu nog steeds opgesloten...

 

revanche

Antwerp Clue biedt een unieke ervaring, waar je achteraf bij een pintje nog lang over zult napraten. We kijken er nu al naar uit om de andere kamers uit te proberen! Antwerp Clue, we'll be back!

 

 

Voor meer informatie, klik hier.