Dove Cameron is één van de vele voormalige Disneysterren die de tienerrollen achter zich lieten en aan een solocarrière begonnen. Ze begon een paar jaar geleden aan haar carrière en verwijderde in 2022 al haar vorige videoclips, zoals Out Of Touch en We Belong Together. In augustus bracht ze verschillende liedjes uit in een ander genre. Cameron laat het brave Disneymeisje achter zich en laat haar stem en maatschappelijke kritiek horen.

De blok doorkomen doet ieder op zijn eigen manier. De een wandelt als een gek rondjes door zijn kot, de ander giet Red Bull achterover alsof zijn leven ervan afhangt en ondertekende theeliefhebber drinkt uiteraard thee. Maar welke thee drink je op welk moment voor een optimale examenprestatie?

De blok doorkomen doet ieder op zijn eigen manier. De een wandelt als een gek rondjes door zijn kot, de ander giet Red Bull achterover alsof zijn leven ervan afhangt en ondertekende theeliefhebber drinkt – uiteraard – thee. Maar welke thee drink je op welk moment voor een optimale examenprestatie?

Een tijdje terug ging ik naar de Antwerp Academy Art Book Fair. Ik was niet erg geïnformeerd toen ik er naartoe vertrok: in mijn straat hing een affiche van het evenement en het klonk als een leuk weekenduitje. Ik werd bij aankomst positief verrast. In tegendeel tot mijn verwachting leek de boekenmarkt wel oneindig te zijn. Wel degelijk een leuk weekenduitje dus; oneindig snuisteren tussen zowel nieuwe als oude en zowel mainstream als niche kunstboeken.

Hoe gaat het, lief? De blok is zwaar. Geen zorgen, wij bij dwars vinden dat ook. Dat merk je misschien niet aan onze naarstige pogingen om iedere student te verblijden met enthousiaste artikelen en kunstzinnige uitspattingen, maar intern… Tja, een huilbui op ons redactielokaal moet kunnen. Gelukkig bestaat er daarom troosteten. Benieuwd naar wat wij dan maken?

De blok doorkomen doet ieder op zijn eigen manier. De een wandelt als een gek rondjes door zijn kot, de ander giet Red Bull achterover alsof zijn leven ervan afhangt en ondertekende theeliefhebber drinkt – uiteraard – thee. Maar welke thee drink je op welk moment voor een optimale examenprestatie?

Enkele weken geleden trok ik met veel zin en hoge verwachtingen naar de Bourlaschouwburg. Ter gelegenheid van de laatste opvoering van de voorstelling Yellow. The Sorrows of Belgium II: Rex, geregisseerd door Luk Perceval en uitgevoerd door NTGent. Ik nam plaats in een roodfluwelen stoel op het eerste balkon. Ik had de korte inhoud gelezen op de website van Toneelhuis: die beloofde me het verhaal van een nieuwe generatie jonge Belgen, die droomt van een eengemaakt rijk onder het nationaalsocialisme van Adolf Hitler. Ze zijn conservatief, antiliberaal, antimarxistisch en racistisch. Léon Degrelle is een van hen.

Zijn we met te veel? Sinds die verdraaide acht miljard mensen weerklinkt het thema overbevolking meer en meer in de gesprekken aan de koffietafel. Fons Jena was ons voor: in 2021 kwam We zijn met te veel uit, een boek dat uiteenzet wat overbevolking is en wat we eraan kunnen doen.