Cultuuragenda

december 2012
24/11/2011
🖋: 

Zullen we even negeren dat het al bijna weer examens zijn? Uiteindelijk zijn het altijd bijna weer examens, dus als je daar rekening mee moet houden ben je goed opweg de droogste jaren van je leven uit te zitten op de universiteit. En dat kan toch niet de bedoeling zijn? Speciaal voor jullie een mix tussen cultuureel verantwoorde en onverantwoord bizarre activiteiten.

MoMu (28/10-19/02) Dreamsuits

Ontwerpen van Nudie Cohn, de Rodeo Tailor van onder andere Johnny Cash en iconische Belgische entertainer Bobbejaan Schoepen. Deze legendarische Oekraïnse ontwerper bracht een revolutie teweeg in de mode van country en westernmuziek.

 

Universiteit Antwerpen (11/10-6/12) Vila Cabral

Acht academische debatten over klimaat en ontwikkeling. Begin december 2011 onderhandelen onze wereldleiders over het vervolg van Kyoto tijdens de klimaattop in Durban, dus nog razend actueler dan anders. USOS selecteerde 8 actuele discussies over klimaat en ontwikkeling en goot deze in een debattenreeks.

 

Universiteit Antwerpen (28/11 en 5/12) "Lachen - Wetenschappelijk denken over humor"

Want er mag ook gelachen worden! Lezingensreeks vanuit verschillende invalshoeken over humor, ironie, tragedie en nog meer menselijkheden. Een verfrissende thematiek.

 

De Roma (1/12) Wereldaidsdagconcert

Omdat we tegen aids zijn en voor muziek, komen onder andere Roland, Helmut Lotti, Roy Aernouts, Sioen, Flip Kowlier, Jef Neve en de Zuidafrikaanse Amanda Strydom optreden. Na afloop zal onze alomtegenwoordige Axel Daeselaire wat plaatjes draaien. De opbrengst gaat uiteraard naar aidspreventie.

 

Centraal Station (2/12) Magiq Delux Opening Party

De legendarische Magiq Spiegeltent staat van 2 dec tot 15 jan in het Centraal Station. De meest unieke locatie en vlak bij de universiteit! De openingsavond belooft alvast een klepper te zijn. Dans!Dans!Dans! U heeft geen excuus.

 

Monty (3/12) Off Course

‘Off course’, het resultaat van een workshop van Meg Stuart toont het gevoel niet meer op koers (off course) te zitten. Het dwong de acteurs samen te bewegen in onstabiele structuren en om nieuwe systemen van houvast te improviseren.

 

ParkSpoorNoord (4/12) Wintermarkt

De komst van de winter betekent in geen geval een afscheid van ons geliefde ParkSpoorNoord. Een gezellige overdekte rommelmarkt en een Winterdorp (Cargo).

 

Bourla (16-22/12) Duister Hart

Ik ben verliefd op Josse de Pauw, dus alles van hem komt steevast in de Cultuuragenda! Na het geprezen ‘Onder de vulkaan’, terug een schitterende samenwerking met Guy Cassiers.

 

Sint-Carolus Borromeuskerk (16-23/12) Kerstconcert

Katholiek, agnost of anti-kerk, dit gebouw is een pareltje van barokke kunst. Philippe Herreweghe dirigeert twee symfonieën van Joseph Hayden voor onder de kerstboom!

 

Cinema The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn

Duizend bommen en granaten, eenhoorns en nostalgie! Rep u naar de bioscoop voor een straight-up-down detectieve verhaal van onze Belgische trots.

 

Petrol (17/12) F/S/A/R/ RUSTIE, NOSEDRIP, CRAPPY BIRT ...

Flying/Saucers/Are/Real/ is zowat het vaagste feestconcept in Antwerpen van het voorbije jaar, maar perfect voor al wie zin heeft om met z’n hippe posse polaroid-android stijl goed hard te gaan. Snoeihard.