Cultuuragenda april/mei 2010

07/04/2010
🖋: 

De lente is nu echt begonnen en de pollen hangen in de lucht. Koortsachtig maak jij alvast wilde plannen voor de naderende zomer en bestel je kriebelend je eerste festivaltickets. Maar vooraleer het zover is, duiken we eerst nog met onze verstopte neus in de boeken. Vergeet ondertussen ook niet de nodige cultuur op te snuiven, dwars grasduint graag met je mee.

Cinemazalen (21/04) ‘NY I love you’.

In navolging van de succesfilm ‘Paris je t’aime’ bundelden elf gerenommeerde regisseurs opnieuw hun talenten, met ditmaal ‘The Big Apple’ als inspiratiebron. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Natalie Portman en Orlando Bloom.

 

Cinema Zuid (23/04) Acting Out.

In samenwerking met de UA organiseert Cinema Zuid een eigen ‘Inside the Actor’s Studio’. Acteurs en filmmakers praten samen over hun inspiratiebronnen en laten hun licht schijnen op de kunst van het acteren. In deze eerste sessie is het de beurt aan actrice Natali Broods en regisseuse Fien Troch.

 

Cc de Kern (28 t.e.m. 30/04) ‘WEG naar Thuis van Hugo Claus’, door Tg Elektra.

Ter inleiding van het toneelstuk ‘Thuis’ van grootmeester Claus stippelden de leden van toneelgroep Elektra hun eigen WEG uit. Voor het resultaat hoeven we zeker niet thuis te blijven.

 

Metropolis Antwerpen (01/05) Opera in de cinema.

Na het succes van vorig jaar, start Kinepolis ook dit jaar weer met het vertonen van operavoorstellingen op het witte doek. Deze keer is het de beurt aan ‘Armida’ van Rossini. Wilde jij altijd al eens naar de opera, maar voel je je toch beter thuis in je vertrouwde bioscoop? Dan is dit je kans!

 

Zuiderpershuis (02/05) Belgische Improvisatie Liga (BIL).

Pure improvisatie, dat is het enige waar het bij dit komische gezelschap om draait. Het concept is bekend: twee teams, een pianist, een ceremoniemeester en een onvermurwbare scheidsrechter. De rest is nog een verrassing.

 

Studentenrestaurant ‘Den Eik’, campus Drie Eiken (04/05) Axl Peleman.

Het begint erop te lijken dat het verplichte kostje universitaire cultuur steeds beter gaat smaken. Deze maand staat zanger en tv-figuur Axl Peleman op het menu. Eet smakelijk!

 

Petrol (07/05) Digitalism.

Ze zijn net terug uit China en Japan, waar deze digitale muzikanten inmiddels ook ontdekt zijn. Hun optreden in Petrol belooft alvast een voorproefje te geven van hun nieuwe album, dat er zeer binnenkort aankomt.

 

Arenberg Schouwburg (08/05) ‘Aap’ door Manmanman.

Zwaar behaarde mannen, koloniale grappen, darwinistische dwaasheden en freudiaanse flauwheid. De komische jungle van het cabaretduo Manmanman is zeer divers en grappig.

 

Theater Zuidpool (13 t.e.m. 22/05) Macbeth.

Misschien is een serieuze activiteit deze maand nog wel op z’n plaats. Toch hebben de mannen en vrouwen van theater Zuidpool weinig overgelaten van Shakespeare's kostuumdrama. De Schotse koning verschijnt hier namelijk zingend op het podium. Met muziek van Mauro Pawlowski.