Cultuuragenda december 2009

21/11/2009
🖋: 

Het is december. Na ruim twee stormachtige maanden is er eindelijk land in zicht en lijkt je leven in een iets rustiger vaarwater terecht te komen. Het studentenleven wordt overboord gegooid en de koers wordt radicaal gewijzigd. Dankzij de C van cultuur hou jij het hoofd deze maand gelukkig nog boven water. dwars klom in het kraaiennest en ging op zoek naar de beste en meest culturele plaatsen in Antwerpen.

Metropolis (01/12) | Ladies @ The Movies

Metropolis organiseert iedere eerste dinsdag van de maand een echte ladiesnight. Een melige avond met film, entertainment en een goedgevulde goodiebag. Deze maand staat de avant-première van ‘Dossier K’ op het programma, een Vlaamse actiethriller over de Albanese maffia in Antwerpen. Nu niet direct een vrouwenfilm, maar je hebt hem in ieder geval eerder gezien dan je vriendje.

 

Fakkeltheater (3/12 t.e.m. 19/12) | ‘Wie slaapt waar?’

Een echte romantische kerstkomedie van Loge10 theaterproducties met onder andere Frans Maas en An Vanderstighelen. Wanneer vrijgezel Harry plots bezoek krijgt van zijn wulpse, jeugdige en hoogzwangere bovenbuurvrouw, dient zich een cruciale vraag aan: “Wie slaapt er vanavond op de bank?”

 

Petrol (5/12) | Absynthe Minded, Landfill, Discobar A Moeder e.a.

Petrol speelt voor Sint en trakteert je op een avond vol met goede bands en dj’s. De dromerige en ontspannende muziek van de mannen van Absynthe Minded en Landfill, afgewisseld met de vrolijke en exotische beats van Discobar A Moeder en Nils Holgerffun om door te gaan tot in de vroege uurtjes.

 

Studentenresto ‘Den Eik’, CDE (8/12) | Thomas Smith

In het kader van Campus Cultuur staat er voor de laatste maal een cultuurlunch op het programma. Deze maand zal de stand-upcomedian Thomas Smith jouw brochettes en boterhammetjes beter doen smaken.

 

De Bourla (9/12 t.e.m. 19/12) | ‘Titus Andronicus’ door Olympique Dramatique

“Welkom in de hel.” Met deze woorden verwelkomen de mannen en vrouwen van dit inmiddels beruchte theatergezelschap hun toeschouwers. De bewerking van veruit het meest gruwelijke stuk dat Shakespeare ooit schreef, belooft dan ook veel bloederige taferelen, weliswaar voorzien van een komische ondertoon.

 

Het Zuiderpershuis (13/12) | Het filosofisch salon

Samen met Villanella organiseerde het Zuiderpershuis reeds een aantal filosofische salons waarin filosofen, kunstenaars en publiek verwikkeld raakten in boeiende discussies over de zogenaamde ‘hete hangijzers’. Bij deze laatste editie zal het gaan over de moderne Babylonische spraakverwarring waar Antwerpen, als stad van 172 nationaliteiten (!), in dreigt te vervallen.

 

CC De Kern (15/12) | ‘Katanga Business’

Een tragikomische film over de economische opbouw van de provincie Katanga in de Democratische Republiek Congo, waarbij er miljarden dollars op het spel staan. De 4 euro die jij voor deze film betaalt gaan deels naar het drinkwaterproject van Plan België.

 

Trix (20/12) | The Hickey Underworld

2009 is het jaar van de grote doorbraak voor deze Belgische band. Reeds in 2006 wonnen zij Humo’s Rock Rally. Dit jaar mogen daar onder andere een debuutalbum, een concert op Rock Werchter en een optreden in Trix aan worden toegevoegd.

 

KMSKA (t.e.m. 17/01) | Lajos Vajda en het Hongaarse surrealisme

Voor het eerst werd er in West-Europa een overzichtstentoonstelling georganiseerd van het werk van deze Hongaarse surrealist. Een boeiende tentoonstelling waarin thema’s als dictatuur, oorlog en dood een belangrijke rol spelen en een beeld schetsen van het leven tijdens het Hongaarse interbellum.