Cultuuragenda maart/april 2010

06/03/2010
🖋: 

Maart roert z’n staart en april doet wat ie wil. Zonder in clichés te willen vervallen, moeten we toegeven dat er ons onzekere tijden te wachten staan. De wisselvalligheid tussen maartse donderwolken en frisse lentezonnetjes brengen het stabiele leven van de Antwerpse student aan het wankelen. Wanhopig klamp jij je vast aan de enige zekerheid in deze woelige tijden, cultuur! dwars was jouw rots in de branding en ging op zoek naar enkele culturele lichtbakens.

Baff (18/03 t.e.m. 10/04) ‘Rotkop’.

Theater Baff brengt een messcherpe satire in tijden waarin iedereen alsmaar mooier wil zijn. De perfecte kop bestaat en ‘schoonheid op bestelling’ is niet langer een fabeltje. De komedie belicht de lelijkste kanten van de dictatuur van de schoonheidscultus.

 

Metropolis Antwerpen (24/03) De nacht van het examen.

Kun jij niet wachten tot de examens weer beginnen? Tijdens De nacht van het examen kun je vanuit je luie bioscoopzetel je parate kennis testen aan de hand van 35 meerkeuzevragen. De slimste student wordt beloond met zeer mooie prijzen.

 

Trix (25/03) The Van Jets + Kapitein Korsakov.

Na Humo’s Rock Rally in 2004, optredens in de AB en enkele hitsingles bleef het lange tijd stil rond The Van Jets. Anno 2010 zijn ze echter weer helemaal terug van weggeweest en stellen ze met trots hun nieuwe album aan je voor.

 

Modemuseum (vanaf 25/03) Zwart.

Met deze nieuwe tentoonstelling verdiept het Modemuseum zich in de historie van de ‘kleur’ zwart in de mode. Voorbeelden uit de schilderkunst en historische kostuums geven een beeld van de zwartste pagina’s uit de modewereld, die nog steeds een grote impact hebben op hedendaagse ontwerpers.

 

Monty (31/03) Kunst/feest-kunst/werk avond.

In het kader van het mini kunstfestival ‘Kunst/feest’, biedt de Monty een avondvullend dansspektakel waarin unieke voorstellingen van choreografen Marc Vanrunxt, Salve Sanchis en danscollectief C&H vloeiend in elkaar over gaan.

 

Cinemazalen (01/04) ‘The Ghost Writer’.

De langverwachte nieuwe film van Roman Polanski trok reeds alle media-aandacht en is nu eindelijk bij ons te bewonderen. Wanneer een Britse oud-premier aan zijn memoires werkt, schakelt hij de hulp in van een ghostwriter, met alle gevolgen van dien. Met onder andere Ewan McGregor en Pierce Brosnan.

 

Petrol (03/04) Easter Edge festival.

Pasen wordt eindelijk een echt feest dankzij dit festival, dat voor de derde keer door Petrol en cuttingedge.be wordt georganiseerd. De leukste stand-upcomedy, (k)eigoede muziek en de beste Vlaamse kortfilms maken Pasen voortaan leuker dan Kerst. Kijk voor meer info op www.cuttingedge.be

 

Bourla Schouwburg (15/04 t.e.m. 15/05) ‘In de strafkolonie/Het hol’.

Na het succes van ‘Titus Andronicus’ sloegen het acteurscollectief Olympique Dramatique en KVS opnieuw de handen ineen. De twee teksten van Kafka vormen het uitgangspunt van deze voorstelling, waarin tragiek, humor, dood en geweld opnieuw op een sublieme manier met elkaar worden verweven.

 

Studentenrestaurant ‘Ten Prinsenhove’ stadscampus (20/04) Bart Cannaerts.

Ook in het tweede semester bieden de UA en cc de Kern jou weer een maandelijkse cultuurlunch. Dankzij deze stand-upcomedian krijg je spontaan honger van het lachen, maar pas wel op dat je je niet in je boterhammetjes verslikt!