Cultuuragenda november 2009

16/10/2009
🖋: 

De dagen worden steeds korter en de avonden des te langer. Reden te meer dus voor de Antwerpse student om het culturele nachtleven te gaan verkennen. Zie jij in deze wirwar van activiteiten echter geen hand meer voor ogen? dwars zette enkele lichtpuntjes voor je op een rijtje.

29/10 De Meerminne (Stadscampus) | ‘Verkeerde tijd, verkeerde plaats’

Een multimediale tentoonstelling over de vluchtelingenproblematiek die hier vanuit vier verschillende perspectieven wordt bekeken. De Universiteit Antwerpen nodigt iedereen van harte uit om deze tentoonstelling te komen bekijken.

 

30/10 Diverse locaties | Nacht van de student

Traditioneel is het eind oktober weer tijd voor de Nacht van de Student. Voor slechts negen euro ben je verzekerd van de beste feestjes in de grootste clubs van Antwerpen. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandestudent.com.

 

31/10 t.e.m. 11/11 Antwerp Expo | Boekenbeurs

Talloze vierkante meters aan boeken, auteurs en publiek. Ieder jaar is een bezoek aan de Antwerpse boekenbeurs meer dan de moeite waard. Voor zij die de ergste drukte willen vermijden is de beurs op dinsdag en donderdag nu tot tien uur 's avonds geopend!

 

3/11 t.e.m. 21/11 Vlaamse opera | Madame Butterfly

Hoewel deze klassieker ruim 100 jaar geleden werd geschreven is hij tot op heden actueel. Thema’s als onverdraagzaamheid, onbegrip en geweld maken dit meesterwerk van Puccini hipper dan hip. Vind jij de opera te duur of te chic? Blader dan snel naar de cultuurstrook op pagina 29 en ga op 28 oktober naar de speciale 'explorerdag' voor studenten.

 

5, 6 en 7 /11 De Singel | De Nachten

Dit jaar staan de Nachten volledig in het teken van ‘Die Wende’ en wordt er een brug geslagen tussen Antwerpen en Berlijn. Zoals altijd staan er weer veel grote namen op het programma van dit ‘literaire popfestival’. Kijk voor een compleet overzicht en meer informatie op www.denachten.be.

 

10/11 Studentenrestaurant Ten Prinsenhove Stadscampus | Johan Petit

In het kader van ‘Campus Cultuur’ verzorgt de UA iedere maand een geheel gratis optreden in één van haar studentenrestaurants. Deze maand is het de beurt aan Johan Petit, alias Kleine Jowanneke, die met een mix van comedy en theater ieder studentenmenu omtovert tot een feestmaal.

 

18/11 Cinemazalen | ‘The Informant’

Steven Soderbergh, de regisseur bekend van onder meer de Oceans reeks, pakt in november uit met de film ‘The Informant’. In het op feiten gebaseerde verhaal speelt Matt Damon de rol van doctor Mark Whitacre, een hooggeplaatste, manisch-depressieve manager van een landbouwbedrijf. Als hij gaat samenwerken met de FBI om de corruptie in het bedrijf aan het licht te brengen, wordt Whitacre's greep op de realiteit echter losser en losser.

 

25/11 CC De Kern | ‘De gebiologeerden’ door Compagnie de Koe

De Koe bestaat twintig jaar en om dit te vieren wordt de allereerste productie, ‘De gebiologeerden’, hernomen. Een farce over eenzaamheid en liefde die tevens alle ingrediënten bevat voor een zeer vermakelijke avond. Kwaliteit met een grote K, zoals je die van de Koe mag verwachten.

 

30/11 Deadline schrijfwedstrijd Frappant TXT

Zie jij jezelf in de toekomst als de nieuwe stadsdichter, scenarioschrijver of winnaar van de AKO-Literatuurprijs? Doe dan mee aan de ‘text-on-stage’ wedstrijd van Frappant en maak kans op eeuwige roem en hoge geldprijzen. Deelnemers dienen maximaal drie teksten in te sturen, het liefst gebaseerd op het thema ‘freak’. Zie ook de website www.frappanttxt.be.