dwars herbeluistert naar ...

27/10/2011
🖋: 

‘I Follow Rivers’ van Lykke Li (The Magician Remix). Knap toch hoe Lykke Li je - net als Robyn, die andere Zweedse popprinses - na het dansen steeds achterlaat met een melancholisch gat in je borst. (Yannick Dekeukelaere)

‘Ka Mate’ van All Blacks. Varianten van Tonga en Fiji lonen ook de moeite. Als echter een joelend, Aucklands publiek bij Piri Weepu's aanzet uit z'n dak gaat, krijg ik kippenvel. (Floris Geerts)

‘Let em Come’ van Scroobius Pip feat. Sage Francis & P.O.S. Een nummer dat jongelingen aanspoort een hoodie aan te trekken en figuren van autoriteit te belagen - in de gietende regen. Dat soort nummer. (Max Neetens)

‘Tunak Tunak Tun’ van Daler Mehndi. Een dansinspiratie voor het komend nachtje stappen? Bekijks gegarandeerd! (Bart Goris)

‘Black Swan’ van Thom Yorke. “You cannot kickstart a dead horse.” Een prachtlied en een waarheid als een bus. What more do you want? (Annelies Desmet)

‘Blood’ van The Middle East. Oorverdovende schoonheid, ontdekt bij de credits van Crazy, Stupid, Love. Met ontploffing op het eind. (Yannick Waumans)

‘Snabeln’ van Hugg & Pepp (Dahlbäck remix). Een vleugje I Love Techno uit de oude doos waarvoor je je alvast niet hoeft te schamen. (Bart Van Ballaert)

‘Grândola, Vila Morena’ van Zeca Afonso Het lied van De Anjerrevolutie in Portugal en zoet aan de oren! (Benjamin Theys)