Kultuur met een grote C

04/02/2005

‘Jachtkamp', een voorstelling van Sarah Moeremans, Louis van der Waal en Benny Claessens loopt van 23/02 tot 12/03 in het Toneelhuis. 'Café cultuur' op 24/02, eveneens in het Toneelhuis. De organisatoren van dit oorspronkelijk studentikoze evenement noemen het ‘een avondvullende stand-up-comedy-music-entertainment-jam.'
www.toneelhuis.be

 

Fotografieliefhebbers trekken nu massaal naar het Fotomuseum voor de tentoonstelling van Anton Corbijn, bekend als sterrenfotograaf, nog tot 03/04 in de nieuwe vleugel. ‘Van onze fotograaf ter plaatse, 25 jaar persfotografie in De Standaard' loopt gelijktijdig in de oude vleugel van het museum.
www.fotomuseum.be

 

Van 02/03 tot 05/03 kan je Ingmar Bergmans ‘Scènes uit een huwelijk', door Toneelgroep Amsterdam onder regie van Ivo Van Hove zien.
www.desingel.be

 

Salomé van Richard Strauss wil je hoofd op een bordje als je haar niet op 10, 12, 15, 18, 20 en 23 maart in de Vlaamse Opera komt bekijken en beluisteren.
www.vlaamseopera.be

 

De Arenbergschouwburg heeft bekende Vlaamse stemmen op het programma staan: Voice Male op 22 februari en Jan Leyers op 3 maart. Dat deze schouwburg voor elk wat wils biedt, bewijst de voorstelling van Ramsey Nasr en Alfred Schaffer op 11 maart.
www.arenbergschouwburg.be

 

Wie De Roovers aan het werk wil zien, moet maar op 21 of 22 februari naar de Monty gaan. Daar spelen ze ‘De wilde eend' van Henrik Ibsen. In dezelfde zaal kan je op 15, 16 en 17 maart ‘Aalst' van Victoria zien.
www.monty.be

 

In zaal Rataplan kan je voor theater, film en muziek terecht. Op 26 februari speelt Chris Mentens er de pannen van het dak en op 1 maart tonen ze daar de film ‘Noi Albinoi'
www.rataplanvzw.be

 

Nog tot 27 februari loopt de tentoonstelling 'dear ICC, Aspecten van de actuele kunst in België 1970-1985 ' in het Muhka. 'Tarnation' van Jonathan Caoutte, een autobiografische documentaire waarvan de kostprijs 218,8 dollar bedraagt, speelt gedurende bijna de hele maand februari in het Filmmuseum. Daar kun je op 19 en 26 februari ook nog het slotluik van de 'Heimat' Trilogie van Edgar Reitz bekijken.
www.muhka.be

 

Tot 2006 kun je de restauratie van drie werken van Memling in het Museum van Schone Kunsten volgen. Ondertussen loopt daar ook ‘Rijksmuseum aan de Schelde. Meesterwerken uit de schatkamer van Nederland.'
www.kmska.be

 

In theater Zuidpool brengt Eric De Volder van 16 tot 19 februari een toneelstuk met de gewichtige titel ‘Het Nijlpaard'.
www.zuidpool.be

 

Voor de romantische zielen onder ons is er ‘Stormvogel', een liefdesverhaal opgefleurd door vijf generaties lovesongs, tot en met 6 maart in Theater Het Klokhuis. Van 10 tot 20 maart, diepen drie actrices tijdens de voorstelling ‘V.' de diepste zielenroerselen van Virgina Woolf op in theater Het Appeltje.
www.hetklokhuis.com

 

‘Op zoek naar Nosferatu' is een bewerking van Bram Stoker's griezelroman door Creig Coetzee, Hilde Uitterlinden en Charles Cornette. Op 18, 19, 23, 24, 25 en 26 februari te zien in het Zuiderpershuis. Op 20 februari warmen ‘Russische verhalen in de smidse' je op. In dezelfde zaal kun je op 19 maart ook nog voor fadomuziek met Ana Moura terecht.
www.zuiderpershuis.be

 

Vindt je dat al die cultuur veel te veel om het lijf heeft? Misschien is de musical ‘Naked Boys Singing', van 11 tot 13 maart in de Stadsschouwburg dan iets voor jou.
www.musichall.be