Nicolas Van Spilbeeck

voorbeeldig student
18/04/2014
🖋: 

Hij is 22 jaar, verbleef al in alle uithoeken van de wereld en kan er maar geen genoeg van krijgen. dwars sprak met Nicolas Van Spilbeeck, laatstejaarsstudent Handelsingenieur en voorzitter van AIESEC UA.

AIESEC UA is de Antwerpse dochter van AIESEC in Belgium en kleindochter van de internationale overkoepeling. Een studentenorganisatie die studenten de mogelijkheid biedt zichzelf te leren kennen op persoonlijk en internationaal vlak leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, om zo de nieuwe generatie leiders te vormen. AIESEC is actief voor alle studierichtingen in meer dan 120 landen, verspreid over de verschillende continenten.

 

Na een eerste succesvol jaar Handelsingenieur aan de UAntwerpen, studeerde Nicolas het tweede jaar in Buffalo, New York. Hij nam er een aantal extra vakken op, zodat hij zijn bachelor afsloot met een dual degree handelsingenieur en international business. Hij combineerde elke conferentie of uitwisseling met een toeristisch tripje door de steden waar hij verbleef, waardoor hij al een indrukwekkend lijstje van bezochte steden bezit. Op deze manier leerde hij enorm veel mensen kennen en ook in eigen land bleef hij zijn netwerk uitbreiden.

 

Nicolas benadrukt dat AIESEC voor studenten uit alle faculteiten openstaat. Ondanks dat er in Antwerpen ongeveer 70 procent van de leden uit de Faculteit TEW komt, zitten er evengoed studenten Rechten en Psychologie in de organisatie.

 

Na 3 jaar actief te zijn binnen de club trad hij vorig jaar in de voetsporen van zijn zus, die het voorzitterschap toen aan hem overdroeg. Nog tot eind juni mag hij zichzelf President of the Executive Board noemen. Daarna houdt hij het dan voor bekeken bij AIESEC en zegt hij zijn studententijd vaarwel. Na 5 jaar in de aula’s is nu het actieve leven aan de orde. Als hij zijn master dit jaar afrondt, zou hij het liefst ergens in het buitenland aan de slag willen gaan. Mocht hij ooit nog met AIESEC samenwerken, dan hoopt hij dit ook in het buitenland te kunnen doen. Doorgroeien naar het nationale niveau van AIESEC is niet zijn doel.

 

We vroegen Nicolas wat hij deed naast zijn studies en zijn activiteiten bij AIESEC. Het werd even stil. Hij probeert nog te sporten, iets wat hij vroeger veel intensiever deed. Toch moest hij toegeven dat er dit jaar maar weinig tijd overbleef voor andere activiteiten.