Pokémon

Rewind
28/02/2011

Over Pokémon, ofte “GOTTA CATCH’EM ALL”, en hoe Ash Ketchum en zijn trawanten de wereld al blitzkriegend veroverden.

 

REWIND Pokémon en specifieker de Game Boy-versie kwam in 1997 onze contreien opgesurfd en stak de speler in de huid van protagonist Ash Ketchum, wiens queeste het was de acht gymleaders te verslaan en als het eventjes meezat en passant alle 150 Pokémon te vangen. Eenmaal volbracht volstond het de Poké League te verslaan om vereeuwigd te worden in de annalen der pokégeschiedenis. Uiteraard drukte je daarna op ‘New Game’ en begon alles opnieuw.

 

PLAY Charmander, Bulbasaur of Squirtle, dat was samen met je geslacht de eerste keuze waar je voor gesteld werd door Professor Oak, en tevens het startschot van een der meest epische, zij het virtuele, queesten ooit. Een queeste die enkel op pauze gezet werd om de eerste symptomen van het Lege Nestsyndroom bij je moeder weg te werken. Onze protagonist begaf zich door berg en dal, van stad naar stad en hielp, zoals het een goed barmhartig Samaritaan betaamt, jong en oud op zijn pad. De tocht was niet zonder gevaar. Om de vijf stappen werd je aangevallen door aanvankelijk onzichtbare pokémon en of het nu fisherman Bob, bug catcher Bill of Team Rocket betrof, allen kwamen ze van ver buiten het scherm op je afgelopen om je onder begeleiding van obscure Russische 8-bit noise van je zuur verdiende centjes te ontlasten en je pokémon te verwonden.

 

FAST FORWARD Na de rode en groene versie volgde al snel de blauwe en de gele versie en de ‘Advanced’ en ‘Metal Generation’. Ik vond 150 Pokémon vangen al best een huzarenstukje, maar toen bleek dat Pokémon sneller verzonnen werden dan dat ze gevangen konden worden, haakte deze trainer af. In mijn buidelzakje is immers geen plaats voor 650 pokéballetjes.