door Emma Mertens Lola De Crom

Sammy Mahdi is een naam die nog voor weinigen vreemd in de oren klinkt. Hij groeide op als zoon van een Belgische moeder en een Irakese vader in Vilvoorde. In 2022 werd hij verkozen tot partijvoorzitter van CD&V. Sindsdien blaast Mahdi nieuw leven in de partij, maar hoe en vooral waarom? 

door Ynys Convents

De maand juni is in volle gang, wat betekent dat de dagen weer langer zijn, de zon schijnt en de vakantie lonkt, maar er schuilt ook een addertje onder dat prachtige groene gras. Het is namelijk opnieuw blok en het zomerse weer maakt die niet makkelijker. Maar maak je geen zorgen, want dwars steunt je in deze donkere tijden met suggesties om je pauzes op te vrolijken. Deze Colémont Crème-glacegids stuurt je naar de beste plekken om tijdens de blok even af te koelen met een lekker ijsje. 

In een poging om het thesisleed te ontvluchten, reisde onze redacteur tijdens het paasreces naar de eeuwige stad. De Romeinse onderstroom zorgde voor een reeks bespiegelingen over de uitwassen van het massatoerisme, liturgische kwesties en attractieve kalenderpriesters.

Je zal het maar voorhebben: het ligt op het puntje van je tong en toch kan je er niet opkomen. Dat ene woord ontglipt je keer op keer. Ook dit jaar schiet dwars alle schlemielen in zulke navrante situaties onverdroten te hulp. Maandelijks laten we ons licht schijnen op een woord waar de meest vreemde betekenis, de meest rocamboleske herkomst of de grappigste verhalen achter schuilgaan. Deze editie buigen we ons over matineus. 

To hate or not to hate? Niemand vroeg het, maar het antwoord is meestal van wel. Het is niet omdat ik maandelijks dit hekelschrift neerpen dat ik daarom ook een hater ben. In wezen ben ik de meest optimistische persoon binnen de redactie – alleen zet ik die versie van mezelf even aan de kant wanneer het nodig is. Het is namelijk beter om je frustraties te uiten dan om ze op te kroppen. 

Donderdag 22 december 2023, het is een dag die ik niet snel zal vergeten. Tussen het zuipen door zocht ik verlichting in een goede kaaskroket. Net daar, terwijl ik er niet op voorbereid was, brak mijn hart in tweeën. Tussen mij en mijn geliefkoosde kaaskroketten in de vitrine hing een papier dat mij het trieste nieuws aankondigde: dit zouden mijn laatste kaaskroketten van De Jean worden. De grote vragen van de mensheid: Is er een leven na de dood? Is er een studentenleven na De Jean?

Beloofde jij jezelf op 1 januari dat je elke maand een boek zou lezen, maar staat je hoofd daar niet naar tijdens de blok? Verslind je klassieker na klassieker, maar zijn Shakespeare of Agatha Christie te zwaar tussen het studeren door? Of heb je simpelweg zin om je studieboeken in te ruilen voor ontspannende lectuur? Jeugdboeken to the rescue! Ze lezen vlot, zijn vaak ook nog eens steengoed en het heerlijke nostalgische gevoel krijg je er zomaar bij. Als fanatiek jeugdboekenlezer dook ik in mijn boekenkast op zoek naar mijn favorieten.

Waar is de Studentenraad zoal mee bezig? Haar roze logo verschijnt te pas en te onpas in de mailbox, maar wat doet ze naast mailen? Op welke manieren beïnvloedt ze het dagelijks leven van de student? Om daarachter te komen neust dwars in de projecten van de Studentenraad. Deze editie vertelt voorzitter van de Studentenraad, Laurens Verhaegen, over de stuververkiezingen.