procrastinatie, een grondrecht

editoriaal
18/05/2014

Dat was even smullen. Het internet kreeg eventjes een hersenbloeding. I got 99 problems but a bitch ain’t one. Hit me. En of Jay Z een mep kreeg van zijn schoonzus. De beelden gingen de wereld rond. Alles moest even wijken voor de persoonlijke problemen van de familie Carter. De door Boko Haram ontvoerde Nigeriaanse meisjes? Meh. De referenda in Oekraïne? Oud nieuws. De mijnramp in Turkije? Pech. De verkiezingsstrijd in India? Thank you, come again.

Als een uitgehongerde vlieg op een heerlijk stuk stront vloog de Amerikaanse media op de onverhoedse familietragedie. De geruchtenmolen begon op volle toeren te draaien. Dronkenschap, ontrouw en publiciteitsstunt passeerden de revue. Op een minuscule oppervlakte werd een emotioneel huzarenstukje opgevoerd. Harold Pinter knikt goedkeurend. Iedereen hield zijn adem in en wachtte het verdict af. Uiteindelijk wilde Mr. Carter gaan feesten met Rihanna.

 

Eerlijk? Het deed deugd. Het was fijn om te zien. Zo. Ik geef het toe. We worden momenteel dag na dag murw geslagen met partijprogramma’s, stemtesten van stemtesten van stemtesten en debatten. De voyeur in ons allen greep de kans om eventjes getransporteerd te worden naar dom gekibbel en gekrakeel in een lift. Na De Wever versus Peeters en Magnette versus De Wever snakten we naar losbandigheid en onnozelheid. Niet dat de gladiatorenduels tussen de twee kopstukken saai waren. Allesbehalve. Maar, geef mij liever een internetartikel met als kop: 'Beyonce’s sister attacks Jay Z in elevator.' Holy freakin’ amazeballs!

 

Het was een opluchting om een nieuwsbericht te zien dat zo van de pot gerukt was, dat het daarom net dolletjes was ons te omwentelen in de Schadenfreude van een koppel supersterren. Binnen 4 dagen sloffen we immers richting het stemloket om een bolletje in te kleuren. Daar worden we gewezen op onze verantwoordelijkheden als kiezer, als Vlaming, als Belg en als Europeaan. Joepie.

 

Zwijg me over de aanstormende examenperiode. Het is een basisrecht van de student om op zoek te gaan naar dwaasheid en flauwekul. Wat doet de student in aanloop naar de examens? Ik heb vernomen dat de Amerikaanse televisieserie House of Cards verduiveld goed is. Honest Trailers zendt elke dinsdag en donderdag een satirische filmtrailer uit. En jullie moeten zeker het filmpje bekijken waar een heroïsche kat een kleuter redt van een hondenaanval. Super amazeballs!