SMS

De gevangenis van het leven
21/09/2006
🖋: 

De vakantie zit erop, maar laat dit de pret niet bederven. Terug naar school gaan wordt door vele studenten misschien wel aanzien als het hernemen van sleur. Het in oktober jaarlijks terugkerende feit van een ondergekotste Ossenmarkt en Stadswaag doet zulks al eens vermoeden. Uw SMS-dienaar gaat er echter geen woorden meer aan vuilmaken... en geeft gewoon het woord aan anderen die niet zo slim zijn om dat voor hem te doen.

Wenger, het bedrijf dat het legendarische Zwitserse zakmes produceert, brengt een speciaal collector's item op de markt. Het gaat hier om een mes waarin alle 85 instrumenten en functies die ooit gebruikt zijn, verwerkt zitten. Het 23 cm lange mes weegt bijna 1 kg en moet de fervente verzamelaar € 1000 kosten. Binnenkort ook in uw winkel en onder de kerstboom van Sam Gooris.

 

Rob Moodie, een mannelijke advocaat uit het Nieuws-Zeelandse Wellington, voerde een opmerkelijke protestactie. Moodie droeg een enkellange rok met een bijpassend jasje en een handtas om te protesteren tegen het mannenbolwerk dat de juridische wereld is. “Ik protesteer tegen het mannelijke ethos dat deze zaak domineert. Net zolang als dat blijft duren, zal ik me in vrouwenkleding hijsen.'' De nadelen zal hij er echter wel bij moeten nemen. Zo moet hij nu dagelijks zalf smeren op de pijnlijke blauwe plekken als gevolg van het vele geknijp in zijn billen. En u die dacht dat enkel beklaagden ‘m knepen in een gerechtshof.

 

Het personeel van de dierentuin van Zagreb kan weer opgelucht ademhalen. Dankzij muziek van Mozart heeft Suma, een vrouwtjesolifant van 45 jaar, het verlies van haar partner Patna kunnen verwerken. Suma en Patna leefden tien jaar samen. Sinds de dood van Patna at Suma nog nauwelijks en was ze terneergeslagen. Ondertussen heeft Suma haar eetlust terug en troost ze zich door te luisteren naar Mozart, Vivaldi, Bach en Schubert. Yep, er is echt terug een toekomst weggelegd voor de Vlaamse showbizz.

 

Bezoekers van de gokwebsite Betway.com kunnen een gokje wagen over het aantal gedetineerden dat tussen 4 september en 31 december 2006 zal ontsnappen uit de Belgische gevangenissen. De quoteringen zijn 9,00 (niemand ontsnapt), 1,70 (tussen 1 en 5 ontsnappingen) en 2,20 (6 ontsnappingen of meer). De weddenschap werd gelanceerd naar aanleiding van ontsnappingen in de gevangenissen van Dendermonde en Verviers. Minister van Justitie Laurette Onkelinkx zou al een tegenzet geprogrammeerd hebben in de vorm van abonnementen op Playboy, Hustler en the Adult Channel voor elke instelling.

 

Als je twintig kinderen hebt, kan dat wel eens moeilijk worden om al die namen en leeftijden te onthouden. De Brit Mike Holpin vond er niet beter op dan de volledige stamboom van het gezin Holpin op zijn rug te laten tatoeëren. Het kunstwerkje telt de namen van twintig kinderen, afkomstig uit vier relaties. Holpin zelf is alvast trots op zijn oplossing: “Mits gebruik van een spiegel zal ik zo voortaan nooit meer de namen en verjaardagen van mijn schattige kinderen niveK, ydneW, ylleK, ysiaD, ylrebmiK of nalyD vergeten!!”