Wat de Antwerpenaar uit gaat stelen, zal hij in maart broederlijk delen

Cultuurtips
14/02/2008
🖋: 

Zestien graden bij dit schrijven en de lente is nog lang niet begonnen, dat stemt ons blij. Als het weer even zonnig blijft, kan maart niet stuk. Wat de cultuur betreft zijn de verwachtingen alvast erg mooi. De hele wereld verzamelt aan de Schelde en u kan het allemaal gaan zien.

1/02- 4/05 Muhka: Santhal Family (op onze grote aardbol neemt India steeds meer plek in; deze tentoonstelling geeft een overzicht van de moderne en hedendaagse kunst die uit dat grote land komt)

 

29/02- 8/06 Fotomuseum: Patrick De Spiegelaere (behalve persfoto’s ook beelden voor kunstboeken, kalenders, boekomslagen, hoezen van cd’s en impressies uit Europese hoofdsteden)

 

29/02-15/03 Toneelhuis: Antwerpse Kleppers!

 

2/02 Lotto Arena: Queens of the Stone Age (deze Amerikaanse oerrockers behoeven weinig uitleg: compromisloos, arrogant en sexy)

 

6/03 Trix: The Cool Kids (hiphoppers uit Chicago die dodelijk effectieve electrobeats en ijzingwekkend strakke rhymes brengen; door Rolling Stone getipt als een van de bands voor 2008)

 

11/03 Roma: Richard Linklater, ‘Before Sunrise’ (wie romantiek zegt, zegt Roma, en dat is waar je moet zijn om je te laten ontroeren door de vingervlugge liefde van deze film)

 

15/03 Ecohuis: Nacht van de Duisternis (Antwerpen dooft één nacht alle lichten; op het dak van het duurzaamste huis van de stad kan je onder begeleiding sterren kijken)

 

15/03- 15/06 KMSK: Jan Cox (retrospectieve van de Belgische schilder, wiens magische en surreële werk de toeschouwer wil doen nadenken over het lot van de mens)

 

18/03 Roma: Richard Linklater, ‘Before Sunset’ (het vervolg van de film die vorige week getoond werd, nog steeds met Ethan Hawke en Julie Delpy)

 

18/03 Rataplan: Roy Aernouts, ‘Altijd alles en overal’ (try-out van een debuterend cabaretier, won zowel de jury- als de publieksprijs van het prestigieuze Leids cabaretfestival)

 

21/03- 22/03 Dissonant Festival (voor de tweede maal vindt dit alternatieve muziekfestival plaats; de internationale affiche oogt minder indrukwekkend dan vorig jaar, maar de vroege vogel in u kan heel wat nieuws ontdekken)

 

26/03 Film: Pieter Van Hees, ‘Linkeroever’ (in deze spannende debuutfilm trekt Marie in bij haar nieuwe vriend Bobby, die woont in een appartement op Linkeroever - ooit een droomstad, nu een nachtmerrie)

 

27/03 Permeke: Leonard Nolens, ‘Bres’ (lezing en interview over de nieuwste dichtbundel van een van onze belangrijkste levende dichters)

 

Antwerpse Kleppers!

Het Toneelhuis biedt reeds onderdak aan enkele jonge en gewaardeerde theatermakers zoals Benjamin Verdonck, Wayn Traub, Lotte van den Berg, Olympique Dramatique, De Filmfabriek en Sidi Larbi Cherkaoui. Met ‘Antwerpse Kleppers!’ schaakt het Toneelhuis Antwerps talent van buitenshuis om het tijdelijk in de eigen woonkamer te tonen. In slechts twee weken tijd komen wel acht theatercollectieven over de vloer die elk hun ding gaan doen: Transparant, tg Stan, De Roovers, De Koe, Lampe, De Tijd, MartHa!tentatief en kristal & van plastiek. Heeft u al langer die drang om te vatten wat er leeft in onze stedelijke toneelwereld? Had u de schrik te verdrinken in een overaanbod? Wist u niet het kaf van het koren te scheiden? Volg dan nu deze spoedcursus in theater-van-bij-ons.