Wie het glas te vroeg heft, weet niet wat er in december werd gezegd

23/11/2007

Er rest ons slechts één maand in 2007, maar ook december telt 31 dagen. Her en der bevriest iemand spontaan tot sneeuwman. Anderen compenseren de vrieskou met warme wijn. Sommigen begraven zich ijverig in de boeken. Als je echter echt goed wilt zitten, suggereren wij het volgende:

1/12 Trix: FRAPPANTpop finale (enkele beginnende, minder bekende groepen kunnen geld, studiotijd en een wilde nacht met een groupie winnen, indien ze de jury weten te overtuigen met hun hip hop, mexicana of rock)

 

1-16/12 Zuiderpershuis: Christian Tundula, ‘Congo’ (journalistieke fotoreportage over het dagelijkse leven in Congo)

 

1/12- 10/02 MoMu: Bernhard Willhelm, ‘Het Totaal Rappel’ (een totaalomgeving van mode en kunst, laat u onderdompelen in een fantasierijk universum)

 

7/12 Mukha: HET GROTE ONGEDULD! 2007 (een selectie (bekroonde) eindwerken van studenten aan de Belgische filmscholen, hier ziet u de jonge regisseurs van uw toekomstige lievelingsfilms)

 

8/12 Scheldapen: Vague Angels (erg genietbare folkrock uit het hippe Manhattan); Tanakh (het vaste voorprogramma, komen uit Firenze en mengen klassieke instrumenten met indie); You Raskal You (van eigen bodem)

 

9/12 Kloosterstraat: Markt van Morgen (een modieuze markt voor creatievellingen, ontwerpers van kledij, interieur en grafiek)

 

13- 22/12 Toneelhuis: Lotte van den Berg, ‘Winterverblijf’ (in een Siberische keuken trachten mensen hun geloof te belijden, een zoektocht naar betekenis)

 

15/12 De Roma: Khaled (de koning van de Arabische muziekstijl Raï, scoorde wereldhits met ‘Didi’ – zie Brahim- en ‘Aïcha’- zie Outlandish)

 

19-22/12 Monty: Abattoir Fermé, ‘Tourniquet’ (dit vernieuwende theatercollectief speelt tekstloos en filmisch de geschiedenis van een huis en zijn drie geesten, een duivels ritueel)

 

19/12 Film: Marc Foster, ‘The Kite Runner’ (verfilming van de bestseller van Khaled Hosseini, 'De Vliegeraar' vertelt een kleine, Afghaanse geschiedenis)

 

23/12 AMUZ: Vlaams Radio Koor (tijdens de feestdagen valt het culturele leven een beetje stil, maar aan een kerstconcert kan u zich, samen met de grootouders, lekker gaan verwarmen)

 

25/12 Kerstmis

 

28/12- 6/1 Wintervuur (het warme stadsfestival neemt ons dit jaar mee naar Deurne voor theatervoorstellingen, circusacts, stadswandelingen en tentoonstellingen)

 

1/1 nieuwjaar

 

Kerstmis & nieuwjaar

Met de examenperiode in zicht roepen Kerstmis en nieuwjaar gemengde gevoelens op. Bij het haardvuur 'We Wish You a Merry Christmas' zingen en het tweede refrein missen omdat je moet studeren, triestig. Wie toch van de kerstsfeer wilt genieten, kan zich op de kerstmarkt (7-26/12) op de Groenplaats Rudolphgewijs een rode neus gaan drinken. De romantische zielen kunnen hand in hand gaan schaatsen in het decor van de Grote Markt. Nog meer ouderwets vertier: een nostalgische kermis aan de Schelde (26/12- 6/1).

 

Op oudejaarsavond laten we de kleffe kerst ver achter ons om decadent te gaan feesten. Uitgegroeid tot een traditie is 'Happy' in de Skate Planet (Dr. Lektoluv, Buscemi, Marco Baily, Aphrodite…). Ook Petrol opent zijn deuren. Zonder grote namen, wel een gezellig feestje met de resident dj’s. Indien u stijlvol wenst te ontwaken in 2008 kan dat in het Hilton. Voor drie- à vierhonderd euro combineert u het chique Heaven met één verblijf in een van de luxueuze kamers. Vuurwerk beloofd!