Cultuuragenda maart

28/02/2011
🖋: 

De eerste lentemaand staat alweer voor de deur. Alhoewel ze de bel nog niet heeft ingedrukt, want het blijft nog even koud. Voor we haar uitnodigen om het zonnetje in huis te brengen gaan we in maart nog snel even langs de verwarmde cultuurhuizen van Antwerpen. dwars wijst ze voor u aan.

Universiteit Antwerpen - R.201 (vanaf 15 februari, elke dinsdag) The Moving Picture Show

Elke dinsdagavond tussen 18 en 21 uur uur worden gratis en voor niets twee filmsklassiekers vertoond worden in lokaal R-201 op de stadscampus.

 

Universiteit Antwerpen (15 februari t/m 15 april) DiversUA - Fotowedstrijd

De studentenraad daagt je uit om gelijke kansen en diversiteit te vatten in sprekende beelden. Een vakjury zal de inzendingen beoordelen.

 

Cultuurcentrum Berchem (4 maart) 'Nuff Said

Britse stand-upcomedian Paul Sinha, Amerikaanse dichter Amir Sulaiman en Vlaamse toneelregisseur Johan Petit zijn de gasten op een heerlijk begin van je vrijdagavond. Voor nog meer stemmingsverhoging is er livemuziek van BRZZVLL.

 

DeSingel (4 t/m 6 maart) Mind the Book Mind the Book is een internationale meeting of minds tussen schrijvers en lezers, die het engagement van schrijvers en denkers en hun kritische bevraging van de maatschappij centraal stelt.

 

Antwerp Expo (10 t/m 13 maart) Hobby Creatief Salon

De meest toonaangevende beurs voor hobby & creatieve vrijetijdsbesteding van België.

 

Petrol (12 maart) Soirée Gainsbourg - Gitanes & Jazz

Gitanes & Jazz is een wervelend literair en swingend muzikaal eerbetoon aan Serge Gainsbourg. Op 2 maart is het alweer twintig jaar geleden dat deze Franse jazzrebel overleed. Op 12 maart mag daar op gedanst worden.

 

Galerie Ludwig Trossaert (t/m 12 maart) Man's Escape from the Melting Pot called “Society”

Marcel Beeckman laat zich niet grijpen. Zijn uitbundig palet, de sensatie van de kleur, de materialiteit van de verf, de textuur, nooit op louter esthetische abstracte manier, zijn altijd gefundeerd in de realiteit van zijn leefwereld die verrassend universeel is.

 

Het Paleis (11 maart t/m 16 april) Apocolyps Wauw

Topacteurs en topmuzikanten van De Kakkewieten maken een voorstelling die net zo absurd is als hun naam doet vermoeden.

 

't Hof van Liere (14 t/m 19 maart) Calamartes festival

Ons eigen Unifac organiseert een prachtig festival op een prachtige plaats in een prachtige spiegeltent. Op het programma staat onder andere ‘Abundantly Jazz’, een keinkunstavond, een UA-bandjes-award, een comedynight en een dansinitiatie. De Universiteit Antwerpen viert cultureel hoogtij!

 

Arenbergschouwburg (24 maart) Jools Holland and his Rythm & Blues Orchestra

Jools Holland staat al jaren bekend als tv-presentator van het populaire BBC-muziekprogramma ‘Later with ... Jools Holland’. Als zijn agenda het toelaat gaat deze sympathieke Brit op concerttour met zijn omvangrijke Rhythm & Blues Orchestra. Muzikaal spektakel en top-entertainment verzekerd!

 

Fifty One Fine Art Photography (t/m 26 maart) Water

Meer dan twintig fotografen portretteerden een van de meest wonderlijke bestandsdelen uit ons universum. Stille meren, watervallen, surfers op golven, ijsschotsen, druppels. Je kent het wel, maar zag het nog nooit zo mooi in kaders hangen.