Cultuuragenda mei 2011

26/04/2011
🖋: 

Dames en heren! Burgers en buitenlui! Studenten en dragers van de Belgische toekomst! Pak uw dwars en verenigt u allen naar de pleinen en achterafstraatjes! Heden zal Antwerpen weer schitteren als de zon in haar Schelde! Mei wordt een pracht van een cultuurmaand!

Cinema zuid (26 april) Dogville

Meesterwerk waarin Lars von Trier alle illusies wegneemt. Een zwarte lege studio waarin het dorp met krijt op de grond is getekend. Niettemin een indringend beeld van de dorpsmentaliteit.

 

Theaterplein (29 april, 27 mei, elke laaste vrijdag van de maand) Critical Mass Bike Ride

Fietstochten door de stad Antwerpen. Een initiatief in 300 steden in de wereld ter bevordering van meer groen en minder kasseien. 't Nuttige & 't aenghenaeme!

 

Koning Albertpark (4 mei) I WANT YOU Festival

Festival met allerlei jongerenoptredens. Een evenement van de leerlingen aan de kunsthumaniora ter ere van Antwerpen Europese Jongerenstad 2011.

 

Stadswaag (4 mei) Antwerp on Stage

Voor de derde keer al wordt de universiteitsbuurt getrakteerd op gratis optredens. Ook Société Anonyme, welbekend sinds Abundantly Jazz, is van de partij.

 

Galerie Art Depot (13 mei t/m 11 juli) Herman Brood 10 jaar later

Spuitbussen, injectienaalden, viltstiften en verfrollers, traditionele verf en penselen. Herman Brood was ook als schilder een fantastische rock 'n roll-er.

 

deSingel (18 t/m 21 mei) Monkey Sandwich

Originele dansvoorstelling van Wim Vandekeybus. Eén performer op scène interageert als een soort spindoctor van het leven met de fictieve personages uit de film.

 

Trix (21 mei) Kunstbende finale

Kom alvast kijken wat de nieuwe cultuurgeneratie van Antwerpen belooft! Wie wil kan zelfs een weekend workshops met ze volgen.

 

Felixpakhuis (25 mei) Uitgelezen op reis

Gepassioneerde lezers bespreken drie romans. Respectievelijk van Umberto Eco, Sandro Veronesi en Jan Vantoortelboom.

 

Bourla (26 mei t/m 10 juni) Bloed & Rozen

Guy Cassiers en Tom Lanoye zetten hun samenwerking voort. Polyfone renaissancemuziek en Franse historische helden door Vlaamse topacteurs.

 

Zuiderpershuis (29 mei) Belgische Improvisatie Liga 2011

Een spetterende finale van de succesvolle improvisatietheatergroep in Vlaanderen.