Cultuuragenda - November 2010

16/10/2010
🖋: 

Hoe kouder de straten in Antwerpen worden, des te warmer worden de cultuurhuizen. In november bestaat er dus niets aangenamer dan uw handschoenen in de zakken te stoppen, de sjaal in de mouwen te steken en uw jas in de garderobe te hangen. dwars zocht en vond een aantal hartverwarmende culturele hot-spots.

deSingel (5 en 6 november) De Nachten

Een veelbelovende line-up voor twee nachten vol muziek en literatuur. Op dit inspirerende festival kan men het hoofd schudden op The Field om daarna de oren te spitsen bij een kortverhaal van Kristien Hemmerechts. De verschillende podia van deSingel creëren de perfecte luistersfeer.

 

Filmhuis Klappei, Fabriek Noord etcetera (8 t.e.m. 14 november). ArchiFacts Filmfestival Antwerpen

In 2010 heeft het architectuurfestival het thema ‘Stations en Stationsbuurten’. Films, documentaires, tentoonstellingen en andere evenementen bieden het publiek een hedendaagse en alternatieve kijk op deze specifieke vorm van architectuur.

 

Verschillende koten in Antwerpen (18 november) De Kotroute van Amusee Vous

Jonge kunstenaars krijgen van enthousiaste kotbewoners de uitgelezen locatie om hun werk tentoon te stellen. De Amusee Vous-vrijwilligers zijn uw reisleiders van dienst langs een kunstroute dwars door Antwerpen.

 

Het Paleis (29 oktober t.e.m. 20 november) Aleksej

Regisseur en acteur Koen de Sutter regisseert het monumentale Aleksej, de troonopvolger van tsaar Peter de Grote. De tekst van Frank Adam won dit jaar de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen. Het Paleis pakt met deze voorstelling hoffelijk uit.

 

AMUZ (23 november) Kamerorkest van de Baylor Universiteit, Waco, Texas, VS

De UA ontvangt een symfonisch orkest van Texaanse studenten die de lasso links lieten liggen om de klanken van Mendelsohn, Beethoven, Swerts en Copland met hun muziek te vangen.

 

Trix (14 november) Peter Pan Speedrock

Deze groep draagt in Nederland een echte cultstatus. Meedogenloos strakke muziek met een ontroerend harde liveshow. Een gekkenhuis binnen de muren van Trix.

 

My nature (3 t.e.m. 27 november) Een blik op Argentinië: wijndegustatie en schilderijen

Ecologische winkel My Nature nodigt u uit om de sterke en rijke wijnen uit het Argentijnse Mendoza te komen proeven. Speciaal voor Vila Cabral zal de Argentijnse artieste Argentina Zamora dit kader nog opfleuren met haar schilderijen.

 

Arenbergschouwburg (2,3 en 6 november) Culture Comedy Award – halve finale en finale

Wie wordt het nieuwe comedytalent van Vlaanderen? Kom de postmoderne clowns zien nu ze nog betaalbaar zijn.

 

Cartoon’s (17 november) Submarino

Een nieuw drama van Thomas Vinterberg, de regisseur van Festen. Ditmaal over twee broers die elkaar na jaren weer ontmoeten op de begrafenis van hun moeder. Een subtiel drama over alcoholisme in Scandinavië.