Een plek zonder de zon

ons redactielokaal
01/12/2002
🖋: 
Auteur extern
ja

Al zeven jaar wachten we erop. Zeven jaar lang werd de onafhankelijke Antwerpse studentenpers een eigen heem ontzegd. Uw studentenlijfblad dwars verlangt al sinds haar oprichting vorig jaar naar een redactielokaal. Voorganger De Gans was op de UIA gebonden aan de diensturen om aan een computer te geraken. Om zeven uur in de avond wordt een doorsnee studentenreporter pas wakker: ideale werkomstandigheden kon men dat dus bezwaarlijk noemen. We deden dat dan ook niet. We hoopten wel op die dynamische en creatieve werkomgeving, waar bruisende gedachten zich meester van u maken... een redactielokaal.

Begin dit academiejaar kwam het verlossende woord. Boven het UA-rectoraat in de Lange Nieuwstraat, de voormalige thuisbasis van Meubelen Van Treeck, stond al een tijdje een appartementje te verkrotten.

Eddy Smedts van de Technische Dienst vertelt: “Van Treeck was voor Antwerpenaren de alom bekende 'chiquere' meubelzaak die jarenlang in het gebouw hun showroom, herstellingsplaats en verkoop hadden. Naargelang het gebouw de laatste jaren meer in verval geraakte, verdween ook een beetje het cachet chique.”

We geven de heer Smedts meer dan gelijk: verfijnd kunnen we ons lokaal niet noemen.

 

Wat meer is,... we kunnen het ook nog niet bepaald bruikbaar bestempelen. We hebben al drie maanden de sleutel, maar nog steeds geen elektriciteit, water en gas. In deze periode van koude en lange nachten is comfort ver zoek. Stroom voor onze computer trouwens ook.

Deze minieme tegenslagen weerhouden een wervelende redactie er echter niet van om de muren al een eerste beurt te geven. Licht en water kwamen trouwens van de onderburen, moest u geneigd zijn een opmerkelijke noot te plaatsen bij de centrale foto.