lenteschoonmaak

editoriaal
12/03/2016

Ah, maart, de lente is in het land! Dit redactieweekend liet de zon zich eindelijk nog eens zien, maar in de Ardennen lag er sneeuw en waren de skipistes open. Of hoe ons mooie Belgenland niet alleen op politiek vlak vol tegenstellingen zit. Minder groot zijn de verschillen tussen onze rectorkandidaten. De verkiezing wordt (nog) spannend(er): geen van beide professoren is magna cum laude geslaagd. Wij hadden nochtans graag geklonken op de uitslag met ons huisbier, maar nu heeft de Cum Laude nog een hele week de tijd om te acclimatiseren in onze koelkast (pagina 14).

Wie de nieuwe rector ook wordt, het is sowieso een ‘hij’, aldus de oude. De toekomstige rector emeritus zal alvast zijn kantoor niet missen, te weinig kasten, zo merkten ook wij op. Zijn verhuisfirma zal dus niet veel werk hebben, prof. dr. Alain Verschoren waarschijnlijk nog wel. En anders is hij vast nog welkom bij zijn favoriete studentenvereniging (pagina 22).

 

Calamartes toonde overigens nog eens de culturele kant van die verenigingen (pagina 18). Ook uw favoriete blad ontbrak niet op het festival. Onder de auspiciën van dwars debatteerden vier kleppers over de mediatisering van seks in de Spiegeltent. Wij overdrijven daarin niet, vrije tepels op de cover lieten we alvast achterwege. Annebeth Bels zal ons dat wel vergeven (pagina 10).

 

Seks is misschien steeds gemakkelijker te vinden, de juiste weg door ons geliefd Antwerpen vinden is de laatste tijd alleen maar ingewikkelder geworden (pagina 35). Vele straten werden versierd met gele strepen, wellicht ter compensatie voor het verlies van hun loof. Door het gebrek aan bomen zien wij Het Bos niet meer. Een gebrekkig oriëntatievermogen is nu helemaal gevaarlijk: spookrijden bijvoorbeeld, behoort tot de mogelijkheden. Daarom plaatsten we op onze cover een echte schim: wij strikten een heuse vrijmetselaar en als een echt spook liet hij zich niet fotograferen (pagina 4). Kan hij misschien ons pad verlichten