zoek soelaas in apps en add-ons

betweter
27/11/2015
🖋: 

Rousseau waarschuwde ons er al voor: "word geen slaaf van de machine!" Nu de examens in de nek hijgen, is het tijd zijn woorden ter harte te nemen. Want de grootste vijand van de student is de immer aanlokkelijke laptop of smartphone. Tijd om de machine voor jou te laten werken en je werkethos te bevorderen.

Het grootste wormgat, het internet, kan in een dwangbuis gestopt worden dankzij Selfcontrol. Stel een tijdslimiet in en maak een blacklist aan voor de sites waar je de komende uren niet op mag, of een whitelist met enkel studiegerelateerde webadressen.

 

Facebook? Handig voor samenvattingen- en notitiesmeekbeden, maar o zo gevaarlijk doorspekt met vakantiefoto’s van ex-liefjes. Stayfocused maakt je tijd op sociale media kostbaar en gooit je na een x-aantal minuten van de site. Iets te bruut? Rescuetime waarschuwt je vriendelijk toch dringend wanneer je je tijd aan het verkwanselen bent.

 

Tot zover het ontzeggen van dingen. Trakteer jezelf op ander technologisch lekkers. De mogelijkheden zijn eindeloos: van papierbesparende flashcards tot snapchattende chirurgen (@therealdrmiami) en Instagram voor medische professionals (Figure 1). Snoozy app dwingt je bed voor bureau in te ruilen. Kom in de juiste workflow inclusief verantwoorde pauzes met Pomotodo. Verspil geen kostbare minuten met het opstellen van een bibliografie dankzij Easybib en laat je gestresseerde kotgenoten met rust en overhoor jezelf met Evernote Peek.

 

Make technology your bitch en word heer en meester over je examens.