agua de Valencia

how to: Spaanse cocktails

26/06/2019

Kan jij genieten van een heerlijk terrasje en het warme zonnetje op je aangezicht? Is jouw inspiratie voor een lekkere en betaalbare cocktail soms ook uitgeput? dwars helpt je verder! Met deze Agua de Valencia kan je aan je siësta beginnen en vertoef je meteen in de Spaanse atmosfeer!

Zoals de naam al doet vermoeden is deze cocktail afkomstig uit Valencia. Deze mix van cava, wodka, gin, sinaasappelsap en suiker wordt in het Nederlands vertaald als ‘Valenciaans water’. Of het ook zo lekker is als de combinatie doet vermoeden? Probeer het snel uit!

 

Door de makkelijke verhoudingen en het beperkt aantal ingrediënten, is deze cocktail perfect in grote hoeveelheden klaar te maken voor een toffe poolparty of leuk kotfeest. Afhankelijk van welke smaak je verkiest zijn de verhoudingen ook heel eenvoudig aan te passen. Gebruik bij voorkeur vers geperst sinaasappelsap voor dit recept.

 

Ingrediënten

1 fles Cava (700ml)
300ml (vers geperst) sinaasappelsap
100ml Wodka
100ml Gin
Suiker (naar smaak)
Citroen

 

Bereiding

 

  1. Pak een groot cocktailglas en maak het randje nat met een beetje water.
  2. Duw het glas in een laagje suiker zodat het bovenaan een mooi suikerrandje krijgt.
  3. Giet de cava, het sinaasappelsap, de gin en de wodka samen.
  4. Roer en zet het mengsel in de koelkast.
  5. Serveer de cocktail koud.
  6. Voeg eventueel nog enkele ijsblokjes toe.
  7. Steek op het glas een partje citroen of sinaasappel ter versiering.
  8. Roer met een herbruikbaar roerstokje.
  9. Smakelijk!

 

Zet die zonnebril op je gezicht, leun achterover en geniet!

 

Benieuwd naar de cocktails Tinto de Verano, Rebujito, Calimocho, Sol y Sombra en hun betekenis? Lees dan zeker de andere artikels in de rubriek how to: Spaanse cocktails!