coronaverduistering

editoriaal

31/03/2020
🖋: 

Het gebeurt niet vaak dat je doelgroep spontaan weggevaagd wordt door een pandemie. Het is dan niet de pest, maar de universiteitsgangen zijn wel uitgestorven. Hamsterende medeburgers binden nog snel een lap voor hun neus terwijl ze de laatste pasta weggrissen en proffen zetten de eerste onwennige stapjes naar online lessen. dwars blijft ook in quarantaine en schuift haar artikels via het web jullie kant op. Het voor ons gereserveerde drukpapier zal in deze tijden vast goed hergebruikt worden.

Nu ik af en toe mijn kot nog uit sluip om me elders op te sluiten, leef ik in die overgangsperiode ineens een stuk bewuster. Ik sta stil bij mijn vastklampen aan de stoplichten omdat ik niet af wil stappen, mijn hoofd schiet opzij als ik in de verte een nies hoor. Eenmaal aangekomen was ik snel de virussen van mijn vingers terwijl ik twee seconden later mijn gezicht aanraak. Oeps. 

Als je zelf uit die gedachtegangen wil ontsnappen, klik dan zeker eens door onze website. COVID-19 is volgens dwars 127 nog toekomstmuziek. Alsof doen heeft zijn charme. De thema's die het coronavirus kopje onder heeft geduwd, verdienen nog steeds hun plek in de schijnwerpers. Wij houden ze weer even voor het licht.

Kortom, als je weer aan de standaardproblemen herinnerd wil worden, ben je hier op de goede plaats. Klimaatvraagstukken en privacyproblemen steken bij ons even boven de coronanieuwsberg uit. Ik doe ook mijn best om eraan te denken, terwijl ik het handvat van mijn koelkast voor de derde keer vandaag schoonmaak. Je weet maar nooit.