silver twinings

studentproof theehuizen

09/01/2022

De theedrinker is vervloekt, wist je dat al? De maatschappij richt zich op de natuurlijke vijand, de koffiedrinker. Overal verschijnen er koffiezaken, maar het is behoorlijk zoeken om een zaak specifiek gericht op de theedrinker te vinden, nóg meer als je als theedrinker gewoon eens ergens wil studeren. Geen drie euro betalen voor een zakje Liptonthee en een rustige studeerplek, waar vind je dat in Antwerpen? Ondergetekende theeverslaafde student zocht het uit. 

Crumbles&Beans 

Iets verder uit de studentenbuurt ligt Crumbles&Beans, een rustig plekje waar ik zelden meer dan vijf mensen tegelijk heb gezien. Vergeleken met de studentenbuurt alleen al is het een oase van rust, inclusief jazzmuziek op de achtergrond die me haast meteen in studeerstemming brengt. Hoewel er uitgebreidere theeselecties bestaan, is die bij Crumbles&Beans niet dramatisch klein. Een voordeel is ook dat je een grote mok krijgt, waardoor je de prijs er zeker uithaalt. Crumbles&Beans concentreert zich net wat meer op het ontbijt en de lunch, dus je kan er zeker terecht voor een uitgebreide ontbijt- of lunchplank. De prijzen variëren: voor een quiche ben je snel meer kwijt dan een studentikoos budget aankan, maar een grote mok thee en boterhammen vallen in totaal mee.  

Ook het studeren gaat er redelijk: een individueel tafeltje is niet ontzettend groot, maar niet zodanig klein dat je er geen map op kwijt kan. De wifi werkt goed en aan de meeste tafeltjes zijn er stopcontacten te vinden. Een heel strategische plek uitzoeken is niet per se nodig, hoewel je wel de ene grote tafel in beslag zal moeten nemen als je meer dan één cursus te studeren hebt die dag. Handig voor de koukleumen onder ons in deze kille wintermaanden is de selectie dekens en kussens, vooraan te vinden. Crumbles&Beans is geen écht studentenetablissement, maar juist daardoor is het er, zeker door de week, redelijk rustig. Mocht je de bibliotheek beu zijn en nood hebben aan een productieve lunchpauze, is Crumbles&Beans een goede keuze, maar om hier elke dag te zitten zal je wellicht financiële steun moeten zoeken. 

adres: Lange Dijkstraat 16 
openingsuren: zo-vrij, 09:30-17:00 
thee: 16/20 
goed voor: een stevige studeersessie tijdens het ontbijt.

 

Cuperus Horsey 

Cuperus Horsey is een gekend adres onder studenten – en met reden. Het slechte nieuws: al die studenten zijn koffiedrinkers. De thee van Cuperus is zeker lekker, maar de selectie is een pak uitgebreider in hun winkel dan in hun bar: je hebt de keuze tussen vijf theesoorten. Per mok thee is het ook betrekkelijk duur: van alle plekken waar ik ben geweest voor deze reeks leg ik met net iets meer dan vier euro het meest neer voor één kopje thee. Het goede eraan is dat één refill inbegrepen is. In totaal krijg je een redelijke hoeveelheid thee, maar het blijft, wat thee betreft, iets duurder. Op die manier voel je dat dagje studeren wel in je portemonnee. 

Dat gezegd zijnde, Cuperus is erop gericht om een goede studeerplek te zijn. Zeker als je in het achterste gedeelte gaat zitten kom je terecht op een rustige plek met stopcontacten in de buurt, welke plek je ook kiest. Er is een grote tafel om aan te studeren, maar je kan altijd een individuele tafel voor jezelf inpikken. Als je écht met rust gelaten wil worden, staan de hoektafels voor je klaar. Ook in het voorste deel kan je goed studeren, hoewel daar vaak iets meer gebabbeld wordt. Cuperus heeft wat eten betreft een minder uitgebreide kaart dan Crumbles&Beans, maar je kan hier zeker een maaltijd meepikken, aan een goedkopere prijs dan bovenstaande zaak. Ook hier kan je gratis wifi gebruiken: die werkt snel genoeg om te schrijven aan een paper of om research te doen, maar veel meer dan dat hoef je niet te verwachten. In de ochtenden, wanneer er minder volk zit, kan je het proberen, maar geen garanties. Ik ben geen ochtendmens. 

adres: Paardenmarkt 28 
openingsuren: ma-za, 08:30-18:00, zo, 10:00-18:00 
thee: 15/20 
goed voor: een dagje on the grind als je lang kan doen met één mok thee.