Talenten tentoon

20/03/2009
đź–‹: 

Calamartes en Antartik, zoek de gelijkenis. Inderdaad, art is wat dit culturele koppeltje bindt. Maart was een bewogen maand voor de Antwerpse student. Van fervent kunstminnaar tot cultuurbarbaar, iedereen moest nederig knielen voor de charme van Calamartes en de muze van Antartik.

Het Calamartesfestival ontsproot uit het brein van enkele geëngageerde studenten aan de UA. Speelterrein van dit culturele geesteskindje was het Hof van Liere tijdens de week van 9 tot en met 13 maart. In een authentieke spiegeltent werden honderden studenten dagelijks getrakteerd op een stevige portie entertainment pur sang. Culturele fijnproeverij, hoewel de meesten gulzig genoten van wat hen op het podium werd voorgeschoteld. Jazz, comedy, dichtkunst, zang, theater, muziek en dans: er is geen enkele artistieke discipline die niet langs de bühne is gepasseerd. Een heus festival binnen de muren van onze eigenste campus, een primeur die voor herhaling vatbaar is!

 

Antartik was een initiatief van de Associatie en richtte zich tot alle studenten van de hogescholen en de UA. Van 18 tot en met 21 maart kon je op ontdekkingstocht langs de verschillende campussen om werken van kunstzinnige studenten te bewonderen. Een tentoonstelling van talenten die je langs de artistieke studierichtingen van de stad voerde. Acteurs, kunstenaars, componisten, dansers en modeontwerpers toonden het beste van zichzelf - voor Ă©Ă©n keer ook eens aan biologen, fysici en andere collega's - en maakten van Antartik een kunsthappening om U tegen te zeggen.