blokken met Olga

12/12/2016
🖋: 

De kans dat je brein vandaag zijn kookpunt alweer bereikt heeft, is ondertussen uiterst reëel. Aangezien je nu waarschijnlijk een zwerftocht maakt naar luchtig entertainment op het wereldwijde web, is dwars hier als redder in nood om je – tussen alle memes die al driemaal op je nieuwsoverzicht zijn verschenen – nog wat studentikoze lectuur te gunnen. Kwestie van je pauze toch nog nét ietsje langer te kunnen rekken dan initieel gepland, trachten wij voor jou een dag te schetsen tijdens ‘den blok’ van niemand minder dan Olga Leyers. Deze pientere jongedame, u welbekend vanwege onder andere haar schitterende prestatie in De Slimste Mens ter Wereld, studeert Rechten aan de Universiteit Antwerpen.

Je alarm gaat af, spring je direct uit bed?

Nee, eerst altijd snoozen! Ik ben echt de slechtste ‘opstaander’ …

 

Het ontbijt, voor jou de belangrijkste maaltijd van de dag?

Ik eet weinig bij het ontbijt maar ik doe het wel graag en lang. Voor de rest eet ik tijdens de examens wel veel, daarvoor maak ik graag een uitstapje naar de keuken.

 

Waar zit jij te blokken tijdens de examens?

Studeren doe ik altijd thuis en alleen. Zo in een bibliotheek tussen alle andere studenten kan ik me niet concentreren, daar vind je mij dan ook enkel wanneer ik er iets moet gaan opzoeken.

 

Hoe ziet jouw ideale pauze eruit?

Babbelen! Ofwel bel ik dan met vrienden voor een babbeltje, ofwel ga ik naar de keuken waar de rest van de familie zit om wat sociaal contact te hebben.

 

Wanneer we de dag voor een examen je kamer binnenkomen, in welke outfit treffen we je dan aan?

Onlangs tweette er nog iemand “Olga Leyers op maandagmorgen in de les is een groot verschil met Olga Leyers ’s avonds op TV.” Tijdens de examens gaat dat nog een stapje verder, dan vind je me hoogstwaarschijnlijk in pyjamabroek. Samen met een oversized T-shirt, een dikke trui en Adidas sloefen om het af te maken!

 

Heb jij een ‘examendrug’?

Nee, geen drugs! Telt muziek ook? Dark Necessities van de Red Hot Chili Peppers kan mij bijvoorbeeld echt terug motivatie geven na een examen dat tegenviel.

 

Is er tijdens de blokperiode nog tijd voor feestjes?

Nee, vorig jaar heb ik zelfs niet kunnen vieren met Nieuwjaar want drie dagen later had ik al een examen. Tijdens de examenperiode drink ik ook geen alcohol, behalve op Kerstmis!

 

Heb je veel last van stress?

Ik heb vaak stress maar die is dan meestal ook snel weer weg. Het zijn dus eerder van die opstoten. Zo had ik bijvoorbeeld eens aan mijn mama gevraagd om me wakker te maken om 4u30. Ik had die dag examen en moest vroeg opstaan om te herhalen. Omdat ik zo moe was, zou ik van mijn wekker alleen waarschijnlijk niet wakker worden. Ze maakte mij pas wakker om 6u dus ik werd een beetje boos omdat het te laat was. Toen zei ze dat ze om 4u30 in mijn kamer had gestaan, maar me niet durfde wakker maken omdat ik wetsartikels aan het ijlen was en dus precies nog wat slaap nodig had. (lacht)

 

Bedankt voor je antwoorden, Olga. dwars wenst je nog veel moed bij het blokken en een succesvolle examenreeks!