Cultuuragenda mei 2012

22/04/2012
🖋: 

Vandaag heb ik aardappelen, tomaten en erwten geplant. Volle bakken regen komen er wellicht nog aan dus dat kan zijn gang gaan. Tijd om zelf ook een keer in gang te schieten. Cultuur is voor de mens wat de regen voor de sla is, zullen we maar zeggen. De weersverwachting voor mei.

De Studio (26/4-1/5) Red Bull Space Een samenwerking tussen kunstencentrum Villanella en Red Bull leidde tot dit zesdaagse festival in de voormalige Studio Herman Teirlinck. Tijdens deze tweede editie zullen kunst, design en muziek tot een nog strakkere samenwerking komen. Ga kijken naar unieke performances met Amatorski, Daan Stuyven en Rudy Trouvé of waardeer uw kot op met artistiek verantwoorde accessoires van de designmarkt Bazar des Arts (30/4). Verder vinden er tentoonstellingen plaats en kan u genieten van huiskamerconcerten met Gepetto & The Whales, The Bony King of Nowhere en vele anderen.

 

Red Star Line Museum (28/4 tot 13/5) Red Star Line Festival In de gebouwen van de Red Star Line, een rederij die tot 1935 een regelmatige verbinding verzorgde tussen Antwerpen en New York, wordt in 2013 een nieuw museum geopend. Tot 13 mei kan je er alvast terecht voor film, concerten en andere (culturele) activiteiten. Een groot deel van het programma is gratis.

 

Scheld'apen (5 en 6/5) Het fantastische leven van de heilige Sint-Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen Spreekt voor zich, vinden wij.

 

Cinema Zuid (9/5) Le voyage dans la lune ‘Le voyage dans la lune’ uit 1902 van Franse filmmaker en illusionist Georges MĂ©lies wordt beschouwd als de eerste sciencefictionfilm ooit. Voorafgaand wordt een documentaire getoond over leven en werk van MĂ©lies en de recente restauratie van zijn bekendste werk.

 

Monty en Toneelhuis (9/5 tot 19/5) Terminator Trilogie De eenentwintigste eeuw: een eeuw van keuzemogelijkheden voor een gelukkig leven of een eeuw van hopeloze constructies in een poging de eenzaamheid te vergeten? Theatergezelschap FC Bergman maakt met ‘Terminator Trilogie’ een “woordeloze monoloog”. Speelt zich mysterieus af op een locatie die niet met eigen auto bereikbaar is.

 

Petrol (19/5) Sound of Stereo (live) Het Brusselse electro en techno duo Sound of Stereo draaide eerder al op een pak grote nationale en internationale events. In Petrol brengen ze nu ook een liveshow, een combinatie van oud, nieuw en onuitgebracht werk.

 

Trix (21/5) The Jazz Connection Het project ‘The Jazz Connection’ laat het podium aan muzikanten die de grenzen van het genre opentrekken: subtiele cross-overs tot pure freejazz en zelfs wat kruisbestuivingen uit andere kunstdisciplines. Jazz met een hoek af.

 

De Roma (22/5) Incendies Canadees-Franse film uit 2010 over de gruwelijke gevolgen van de burgeroorlog in Libanon met een hoofdrol voor de Belgische Lubna Azabal. Als je deze parel gemist hebt, is het nu je kans ‘m in de mooiste cinema van Borgerhout voor een luttele vier euro te gaan bekijken.

 

Toneelhuis (22/5) Kaffee Musil: Moord in de Bourla Regisseur Guy Cassiers vroeg aan schrijver Yves Petry om het (niet te missen) derde deel van zijn trilogie ‘De man zonder eigenschappen’ te schrijven. Behoud de Begeerte organiseert naar aanleiding hiervan een literaire avond rond misdaad, moord en smeerlapperij. Laten we lekker link goed doen dus.

 

De Roma (23/5) Ariadne & la belle equipe CultuurcafĂ© Borgerhout zorgt om de twee maanden voor een gratis foyerconcert. Ariadne brengt “liedjes ontsnapt uit de dromenfabriek van de Franse cinema in zijn hoogtijdagen”.