de oorlog tegen donkere kringen

5 tips tegen wallen

03/12/2017

De examens staan weer voor de deur en we weten allemaal wat dat betekent: liters koffie, veel stress en weinig slaap. Mix deze drie ingrediënten tezamen en het resultaat is de ideale cocktail voor wallen onder de ogen. Wanneer je dagen lang in isolatie leeft, en de enige die je te zien krijgt je moeder is, dan maakt dit niet zo veel uit. Maar het moment dat je een prof onder ogen moet komen, kan dit wel eens tot gênante situaties leiden. De volgende vijf tips zullen je helpen pijnlijke gesprekken te voorkomen en zullen je stralende zelf weer tot leven te wekken.

1. Drink voldoende water. Water heeft een grote invloed op je gezondheid, en jawel, ook op je wallen. Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat de teint van je huid straalt, je minder last hebt van acne én het bestrijdt donkere kringen onder de ogen. Wissel af en toe je Nalu of koffie eens in voor een glas water, en je donkere kringen zijn verleden tijd. Drink minstens anderhalve liter water per dag om een verschil te kunnen waarnemen.

 

2. Te verslaafd aan koffie om deze te laten staan? Geen probleem. Als je een Senseo apparaat hebt, gooi dan de gebruikte koffiepads dan niet weg. Laat ze afkoelen en leg ze tien minuutjes op je ogen en je donkere kringen. Daarna spoel je je gezicht af met lauw water. Op deze manier krijgt ook je huid een koelende caffeïnekick en zullen je wallen minder prominent aanwezig zijn.

 

3. Natuurlijk drinkt niet iedereen koffie. Een alternatief zijn Komkommers, zij werken namelijk ook prima. Je kent wel dat typische beeld van de vrouw in een welnesscenter, handdoek in het haar en twee komkommerschijfjes op de ogen. Het is een gekend stereotiep, maar het werkt zeker en vast. Leg de komkommer schijfjes 5 minuten op je ogen de ochtend voor je examen (liefst met een relaxerend muziekje op de achtergrond) en voorkom dat je prof zich rotschrikt wanneer jij verschijnt op je mondeling examen.

 

4. Een truc van de oma kan ook niet ontbreken. Plaats de avond voor je examen twee eetlepels in de vriezer. Wanneer je in de ochtend opstaat, leg je deze enkele minuutjes op je ogen. Let op: leg er wel een zakdoek of een dun doekje tussen, anders vriezen de lepels vast aan je ogen, eindig jij in het brandwondencentrum en dan kan je je examen helemaal vergeten. Zo belangrijk zijn die wallen nu ook weer niet.

 

5. Gebruik een concealer in een tint die ietsjes lichter is dan je eigen huidskleur om zo de donkere kringen te verbergen. De lichtere kleur zal ervoor zorgen dat je wakkerder lijkt dan je wellicht bent. Breng twee kleine driehoekjes aan onder de ogen en blend deze uit met je vingertoppen of een beauty blender. Wil je dat de concealer een hele dag blijft zitten? Werk je look af met een doorschijnend poeder om de concealer vast te zetten.

 

Uiteraard kan een nacht gevuld met acht uur slaap ook wonderen doen, maar dat is helaas voor veel studenten erg moeilijk. Als een nachtje slaap voor je uitgesloten is, maar je toch stralend voor de dag wilt komen, probeer dan zeker één of meerdere van deze tips uit. Het zal je examens niet kunnen redden, maar je zal wel walloos de aula binnen kunnen stappen.