Een meikever in april is een zot die niet weet wat hij wil

17/03/2007
đź–‹: 

April is steevast de wisselvalligste maand van het jaar: het ene moment zit u te bronzeren met een trappist binnen handbereik, het volgende komt u verzopen aan op uw kot. Charmant, denkt u dan en gelijk heeft u. De stenen kunnen uit de grond vriezen terwijl de openluchtzwembaden al met water gevuld worden. Moet u nog wat aan uw bi-, tri- en quadricepsen werken vooraleer uw lijf de gewenste strakheid bereikt om door het water te glijden, dan stelt dwars alvast de perfecte doping voor:

***Op 21 april brengt een schare jonge muzikanten in de Arenbergschouwburg met Goddam hulde aan soullegende Nina Simone. ***Een ander muzikaal hoogtepunt van april is het Dissonant Festival, dat op de 13de en 14de plaatsvindt. TRIX, Petrol, de Skatehal en Hof Ter Lo bundelen hun krachten om onder andere Front 242, Terence Fixmer, DJ Hell, Peter Pan Speedrock en T. Raumschmiere op u los te laten tegen een aantrekkelijk prijsje. ***Wie het nog ruisender en krakender wil, wordt op 31 maart in Club Nord verwacht voor een Undercurrent-avond met herrieschoppers als Evil Fons en Duivvv. ***Voorts mogen op 5 april The Go Find en Bracken in TRIX opdraven en op 24 april is het daar de beurt aan Wolf Eyes en Coca Cola met God. ***Petrol haalt dan weer de rijzende sterren van Fixkes en The Tellers in huis op 30 april. ***In de Roma speelt op 19 april ’s lands kleinste zanger-pianist Sioen.

 

***Minder noisy maar zeker zo interessant: op 28 maart spelen Anja Van Dyck en Jef Smits Stravinsky’s Le Sacre du Printemps in CC Elzenveld. ***Op 20 april kan de klassiekliefhebber dan weer in het Kolveniershof naar kamermuziek van Rachmaninov en Smetana gaan luisteren. ***Muziekfanaten zonder cash kunnen op 28 en 29 april naar Festivalbleu, dat het kruim van de klassiek- en jazzscene samenbrengt in het Sint-Felixpakhuis. ***Er zijn natuurlijk ook haast elke dag gratis optredens in The Bottom Line, Buster, Crossroads en dies meer. ***Elke donderdag kan je voorts terecht in Kilimanjaro, om je booty te shaken op groovy livejazz.

 

***Theatervrienden kunnen heel de maand hun hart ophalen in het Toneelhuis, waar het nieuwe Een geschiedenis van de wereld in 10 ½ hoofdstuk draait. ***Datzelfde Toneelhuis haalt van 23 tot 26 NTGent in huis voor drie gastvoorstellingen. ***In HETPALEIS brengt De Tijd eind maart Elk wat wils. Iets van Shakespeare, terwijl de Queeste op 18 april Het Varken naar CCBE brengt. ***Wilrijkenaars kunnen in de Kern Perdido van tg Elektra bekijken op 28 en 29 april. ***Voor het betere Indiase theater: ren op 22 april naar het Zuiderpershuis, waar Rage Pune Highway speelt. Het Zuiderpershuis staat trouwens heel de maand in het teken van Palestina.

 

***Van 14 tot 22 april stelt het Ballet Van Vlaanderen drie balletten voor van de jonge choreografen Fonte, Dawson en Godani. ***In het CCBE kunnen studenten met een hart voor dans op 20 april genieten van Arco Renz' States.

 

***Meer visueel plezier vind je in de bovenzalen van het MuHKA, dat tot 15 april werk tentoonstelt van de jonge Belgische kunstenaressen Sophie Nys en Marie Julia Bollansée. ***In de Maes & Matthys Gallery laten Pol Matthé en Leon Vranken ondertussen hun ruimtelijke kunst zien. ***Extracity nodigt op haar beurt Natascha Sadr Haghighian, Judith Hopf, Deborah Schamoni, Ines Schaber en Stefan Pente uit voor een interdisciplinaire tentoonstelling

 

***Last but not least is er de Cultuurnacht op 31 maart in het Provinciehuis. Vanaf 19 uur mag je er gratis binnen.