how to ... how to wat eigenlijk?

5 video’s om je door de examens te helpen

04/05/2018
🖋: 

Ah, de examens, de tijd van het jaar waarin menig student last krijgt van willekeurige huilbuien of meermaals per dag overweegt om het gewoon op te geven en aan de slag te gaan als stripper of bij McDonald’s. In deze periode zijn tips en tricks altijd welkom om je net dat tikkeltje meer te kunnen concentreren, of juist voor de broodnodige ontspanning te zorgen. YouTube to the rescue.

1. how to survive the exams

We beginnen meteen met de belangrijkste video voor de examenperiode. YouTube-ster Daniel Howell geeft in zijn video enkele tips om de blok zo intact mogelijk door te komen. Hij doet het met de nodige portie humor en overreacting. Of elke tip even handig is, is nog maar de vraag, maar Howell geeft zeker een paar keer goed advies in deze video.

 

 

2. how to clean your room fast

Tijdens het studeren grijpen de meeste studenten elke vorm van afleiding met beide handen. Een nuttige manier om je pauze in te vullen, is om je kamer eens goed op te ruimen. Je gedachten worden even afgeleid en je bent nog nuttig bezig ook. Ook is het aangenamer om in een propere omgeving te studeren. Ella Elbels legt in enkele handige stappen uit hoe je je slaapkamer zo snel mogelijk kan opruimen.

 

 

3. how to sleep in 5 minutes anywhere

Voldoende slaap is van essentieel belang tijdens de examens. Zonder is het een stuk moeilijker om je te concentreren en bovendien gaat je humeur er alleen nog maar meer op achteruit. Snel in slaap kunnen vallen is dus erg belangrijk in deze periode van het jaar. Eva Fox geeft in haar video enkele tips om snel in slaap te kunnen vallen. Helpen de tips zelf niet, dan kan de best wel saaie stem in de video je misschien in slaap krijgen.

 

 

4. how to deal with an annoying younger sibling

Niets zo vervelend als een jongere broer of zus die je kamer komt binnenvallen tijdens het studeren, gewoon, om te vragen hoe het gaat. Broer- of zuslief blijft meestal langer plakken dan strikt noodzakelijk om die vraag te stellen en om naar het eventuele antwoord te luisteren, indien je nog goed gehumeurd genoeg bent om dat daadwerkelijk te geven. Howcast legt uit hoe je het best omgaat met een jongere broer of zus die je lastig valt, zodat jij weer gewoon verder kan studeren.

 

 

5. how to beat exam anxiety

Last but not least, hoe omgaan met de stress. Stress en examens gaan hand in hand. Angst om te falen is een veel voorkomend probleem onder studenten. Te hoge angst- en stresslevels zijn echter niet gezond en zorgen vaak zelfs voor lagere scores. Zonder stress zouden de examens een heel stuk makkelijker verlopen. Greg and Mitch geven hun zeven beste tips om ermee om te gaan.

 

 

 

Hopelijk helpen deze video’s je een beetje door de examens. En anders kunnen ze altijd nog als leuke pauze dienen of kan je meer dan genoeg andere nuttige video’s op YouTube vinden. Maar zorg er wel voor dat je niet al je studeertijd op YouTube verspilt, omdat je zo beter wil leren studeren.