komida groeit groen

herboren resto's op alle campussen

24/09/2018
🖋: 

Net zoals wij, studenten, toenemen in aantal en met de jaren bewuster worden voor onze omgeving, groeit onze komida mee in capaciteit, aanbod en duurzaamheid. Dit alles in een nieuw jasje, met het nieuwe logo als kopstuk om hun zichtbaarheid zo klaar mogelijk te maken voor iedereen. dwars doet de uitbreidingen van deze zomer uit de doeken, dankzij de informatie van Catherine Ongenae, diensthoofd van de Catering en Congreszalen en An Op de Beeck, algemeen coördinator van de komida.

Drie verschillende vernieuwingen stonden centraal: infrastructuur, visibiliteit en aanbod. Het eerste gaat voornamelijk over het aantal zitplekken, het tweede over communicatie met de student en het laatste is een uitbreiding van het aanbod.

 

gedaan met de stoelendans

De focus van de vernieuwingen van de Komida ligt niet louter op het aantal zitplekken, maar eerder op het voorzien van een aangename ruimte voor de student, tussen de lessen door. Sinds december is er een actieplan opgericht dat deze zomer in een sneltempo de Komida’s binnen en buiten de ring stevig onder handen heeft genomen.

Op Campus Drie Eiken hebben de vergaderruimtes, waar vroeger onder meer het STIP was, plaats gemaakt voor een extra zitruimte van vijftig zitbanken en poefjes. De lounge van vorig jaar – met de zeteltjes waar altijd voor gevochten werd – is nu geüpgraded met hoge statafels, en ook is de free flow verbeterd door de bar uit te breiden met bijvoorbeeld warme broodjes. De nieuwe look staat voor duurzaamheid, het groen van de campus is naar binnen gehaald.

 

Het groen van de buitencampussen is naar binnen gehaald.

 

Ook in Middelheim komen er meer statafels, voornamelijk aan de ramen, zodat je van het groen kan genieten. Door de herindeling zullen er 72 plaatsen bijkomen. Het grasveld in het midden van de campus is niet van de Komida zelf, waardoor de plannen hierover op de lange baan geschoven worden. Dit moet immers in overleg gebeuren met de andere gebouwverantwoordelijken.

Een stukje verder, bij Campus Groenenborger, wordt het binnen ook groener en komt er meer plek, voor 72 zitvlakjes. Ook worden de verouderde togen vernieuwd. Daarnaast is er een kunstwerk komen overwaaien van de Stadscampus; de vliegende borden zullen de boel wat opfleuren bij de exacte wetenschappers van onze unief.

Terug in het hart van Antwerpen aangekomen, is ook hier de tijd niet stil blijven staan. Op de Stadscampus is het roer omgegooid; de twee zalen zijn omgetoverd, maar dat is nog een verrassing. De tafels zijn gemaakt van de platanen van de Italiëlei en ook de muurschilderingen zullen groen schreeuwen. De kassa’s worden gedraaid en de saladbar wordt langs alle kanten toegankelijk, zodat het minder als een claustrofobische ruimte aanvoelt. Bovendien komen er 36 plekken bij. De verdieping onder het restaurant zal bij de hoofdingang opgevuld worden met een gloednieuwe koffiebar. Deze heeft als missie positieve impact te hebben op zowel milieu als de sociale omgeving. De mensen die hier komen werken zijn vrijwilligers die langdurig ziek zijn. Op deze manier krijgen ze de kans om opnieuw te integreren in de maatschappij.

Last but not least: in de Mutsaard start een gloednieuw concept op, een groene variant met voornamelijk vegetarische en plantaardige producten. Hierover werd vorig jaar gestemd na pop-upprojecten. Duurzaamheid wordt doorgetrokken tot in de details: zelfs het servies komt van een kringwinkel. Op het vlak van sociale duurzaamheid worden hier biologische koffiekoeken en broodjes geleverd die elke dag vers gebakken worden door mensen van het CAW, Centrum voor Algemeen Welzijn.

 

Het moet duidelijk zijn dat de Komida een plek is om samen te zijn.

 

zien is geloven

Het tweede doel is de visibiliteit verbeteren. Overal waar je de campus binnenkomt, zal het nieuwe logo zichtbaar zijn. Ook binnen zijn de zichtbaarheid en duurzaamheid verbeterd. Er zijn tv-schermen in de plaats van de borden, met de honderden papieren die werden afgedrukt. Komida wil mee evolueren met de studenten, niet één vaste benoeming hebben, maar mee kunnen gaan met trends. Het moet duidelijk zijn dat de Komida een plek is om samen te zijn.

 

goede groentjes

Vooral in de Mutsaard wordt er vegetarisch en vegan geserveerd, maar langzaamaan zal dit ook geïntroduceerd worden in de andere campussen, Komida is immers ambassadeur van Try Vegan. Tegelijkertijd zal het stigma 'vegetarisch' vermeden worden. Dit is toegankelijker én laagdrempelig voor iedereen. Het is er, dus je kan het proberen! Een groentelasagne met andere woorden, in plaats van een vegetarische lasagne. Dat leest vlotter: zo heb je niet vier keer 'veggie' op het menu staan.

 

Vanaf 24 september is iedereen welkom, alsook op de Foodmarket 10 oktober op Campus Drie Eiken. De Komida verwelkomt ook volop jobstudenten op flexibele uren in verschillende jobs, mailen mag naar komida@uantwerpen.be.