rebujito

how to: Spaanse cocktails

05/06/2019

Kan jij genieten van een heerlijk terrasje en het warme zonnetje op je aangezicht? Is jouw inspiratie voor een lekkere en betaalbare cocktail soms ook uitgeput? dwars helpt je verder! Met deze Rebujito kan je aan je siësta beginnen en vertoef je meteen in de Spaanse atmosfeer!

Rebujito is een typisch drankje uit Andalusië, op basis van droge sherry en koolzuurhoudende citroenlimonade. Er bestaan verschillende varianten op dit verfrissende drankje. Wij tonen je hoe je het kunt maken met de sherrywijnen ‘Fino’ en ‘Manzanilla’.

Door de makkelijke verhoudingen en het beperkt aantal ingrediënten, is deze cocktail perfect in grote hoeveelheden klaar te maken voor een toffe poolparty of leuk kotfeest. Afhankelijk van welke smaak je verkiest zijn de verhoudingen ook heel eenvoudig aan te passen.

 

ingrediënten

  • Droge sherry (Fino of Manzanilla)
  • Limonade (Sprite, 7-up, Freeway, Bitter lemon, etc.)
  • Citroen of limoen
  • Munt
  • IJsblokjes

 

bereiding

  1. Pak een groot cocktailglas en vul het met enkele ijsblokjes.
  2. Vul het glas voor 1/3 met droge sherry.
  3. Vul de rest van het glas bij met de koolzuurhoudende citroenlimonade.
  4. Voeg een takje munt en bij voorkeur ook een partje citroen of limoen toe.
  5. Roer met een herbruikbaar roerstokje.
  6. Smakelijk!

 

Zet die zonnebril op je gezicht, leun achterover en geniet!

Benieuwd naar de cocktails Agua de Valencia, Tinto de Verano, Calimocho, Sol y Sombra en hun betekenis? Lees dan zeker de andere artikels in de rubriek how to: Spaanse cocktails!