Seks en de spoorwegen

SMS
09/11/2004
🖋: 

Soms heb je gewoon pech: je komt net van een moeilijk examen en moet wachten op een warm perron. Dan trek je toch gewoon je jas uit en zwaai je hem ostentatief de lucht in? Dat deed een student in Ninove, zonder te beseffen dat zijn omhooggeworpen kledij wel eens kon blijven hangen aan bovenleidingen van de trein. De treinverbinding door net dat station is een bijzonder drukke goederenlijn die door de student ongeveer een uur vertraging opliep. De eigenaar van de jas mag dan ook altijd contact opnemen met de NMBS afdeling verloren voorwerpen, mits een riante schadevergoeding.

Na dit incident weet je dat je als student niet moet proberen onze nationale spoorwegen te slim af te zijn. Dat is dan buiten een Menens student gerekend, die per sé het internetadres nmbs.net wou kopen om het personeel van de NMBS een forum te geven. Om onduidelijke redenen besloot hij af te zien van zijn sociaal geëngageerde plannen en bood hij de domeinnaam aan bij onze spoorwegen voor een spotprijs van 500 Euro. Dat was buiten de NMBS gerekend die hem voor de rechter daagde met als gevolg gratis overdracht en een dwangsom van 500 Euro per dag uitstel.

 

Als je zoiets meemaakt vloek je eens stevig, maar niet in Rusland. In het kleine stadje Belgorod is sinds juni een nieuwe wet ingevoerd die vloeken strafbaar maakt en de stad al 15.000 euro rijker heeft gemaakt. Russische jongeren klagen steen en been want vloeken is volgens hen deel van hun cultuur, iets wat nu bestraft wordt met boetes van ongeveer 14 euro. Volgens de jeugd is de politie met een heksenjacht bezig en moet je opletten bij elk woord, volgens de plaatselijke autoriteiten is taal in de stad zwaar verbeterd. Dan zijn Amerikaanse studenten toch wel beter af. Michael Moore, de ophefmakende regisseur van onder andere Fahrenheit 9/11 en Bowling for Columbine, organiseerde een ludieke actie op universiteiten. Met onder andere proper ondergoed wou hij studenten die niet van plan waren te stemmen overtuigen dat toch te doen, voor Kerry. Dat de republikeinse partij het daarmee niet eens was is niet echt onverwacht, en ook de Amerikaanse pers was voorspelbaar met koppen als "Michael Moore illegally offered underwear in exchange for voting". Ze vertellen er natuurlijk niet bij dat hij ook een propere slaapzaal, een jaarvoorraad taco's en een pak noodles aanbood.

 

Over slapen gesproken: er zijn resultaten bekend over het liefdesleven in Leuven. Zo duurt een gemiddelde relatie daar iets meer dan een jaar en vindt een op tien studenten dat hij of zij een losse relatie heeft. Nog eens een op tien met zo een vaste relatie vond anticonceptie overbodig. Voor meer dan de helft van de ondervraagden is seks meer dan voldoende en hoeft er dus niets meer te zijn, een derde vindt one night stands best ok.

 

De verklaring voor die avontuurtjes is logisch: die studenten hebben zeker en vast de studie van de Duitse professor Werner Habermehl gelezen. Volgens hem wordt het brein bij studenten die regelmatig seks hebben gestimuleerd en maakt een regelmatig potje vrijen hen intelligenter. (elke avond opnieuw je vriendin hiervan overtuigen is inderdaad niet eenvoudig, nvdr.) De resultaten van de proefpersonen verbeterden in elk geval sterk. Studentes met studieproblemen mogen vanaf nu onderstaande altijd contacteren.