vallende start

editoriaal

24/09/2018
🖋: 

De proffen hebben hun tweemaandenbaardje afgeschoren, de eerste dwars ligt weer in jouw handen en de gangen van onze geliefde universiteit zijn weer volgestroomd met studenten. Opgewekte studenten, want we beginnen het jaar zoals gewoonlijk massaal met een gezonde dosis zelfoverschatting.

‘Dit jaar zal ik alle lessen volgen, zal ik de stof van de eerste tot de laatste pagina bestuderen; dit jaar weet ik het zeker: mij zullen ze in augustus niet tegenkomen.’ De student die zijn mond houdt om het niet te jinxen, zal zich in gedachten nog altijd schuldig weten.

Ook dwars begint met goede moed, misschien zelfs met hoogmoed, aan een nieuwe jaargang. Wij brengen jou, lieve lezer, correct en relevant nieuws, zonder taalfouten en mét prachtige foto’s en illustraties. We beloven gouden bergen. Aan elkaar en vooral aan onszelf. De politiek speelt hetzelfde spelletje. Ook zij staan op het punt om te winnen, om succes te boeken, om doelen te behalen. Iets waar we allemaal van mogen meegenieten tot in oktober de bubbel knapt.

Met vrij grote zekerheid zullen wij, ‘zelfoverschatters’, ook dit jaar weer op onze bek gaan. We zullen stuk voor stuk vallen. Maar juist dat is de schoonheid van ons onbegrensde zelfvertrouwen. Wordt er niet te pas en te onpas geroepen dat schade en schande wijs maakt? De val stelt jouw zwaktes aan je voor, laat je weten waar je nog niet klaar voor bent en laat je ontdekken hoe je het best valt. Op je bek gaan is juist de beste manier om je academiejaar te vullen.

Ik nodig jullie uit om te zien hoe dwars dit jaar probeert grote woorden waar te maken, hoe politiek Antwerpen zichzelf de laatste mooie woorden voorspiegelt en hoe wij studenten onze frisse moed zo lang mogelijk proberen vast te houden.

Hou ons in de gaten dit jaar en geniet van de val!