wat weet een student van saffraan eten?

een budgetvriendelijke vegan paella

25/04/2022
🖋: 

  1. Fruit in een middelgrote pan 1 fijngesneden ui in wat olijfolie op een zacht vuurtje.  
  2. Wanneer de ui doorzichtig wordt, voeg je 2 fijngesneden teentjes look en 1 julienne gesneden ontpitte groene peper toe in de pan.  
  3. Wanneer de look goudbruin is, bak je 1 kleine rode paprika in reepjes gesneden mee. 
  4. Na een minuutje voeg je een eetlepel zoete paprikapoeder, een halve eetlepel pikante paprikapoeder en een halve eetlepel kurkuma toe. Bak deze even mee. De kurkuma zal zorgen voor de gele kleur die normaliter van de saffraan komt.  
  5. Snij een tomaat in blokjes en voeg deze toe in de pan met een theelepel gedroogde tijm. Kruid naar smaak met peper en zout.  
  6. Rooster 200 gram risottorijst (of een andere kortkorrelrijst die je discountwinkel heeft) voor een minuut mee in de pan. Meng alles goed. 
  7. Giet een halve liter groentebouillon in de pan. Je kan nu een handvol diepgevroren erwten of gesneden olijfstukjes toevoegen. Roer niet meer! Zo krijg je een gewenste korst van rijst onderaan in de pan. Je mag altijd wat extra bouillon of witte wijn toevoegen indien je merkt dat er te weinig vloeistof is in de pan om de rijst te koken. 
  8. Voor een zure toets, kook het geheel met 4 partjes van een halve citroen. 
  9. Laat het geheel sudderen op een zacht vuurtje voor minstens 15 minuten. De paella is klaar wanneer de rijst alle vloeistof heeft geabsorbeerd. 

Smakelijk!