Centje bijverdienen

Je studentenjob op ‘t web
01/12/2001
🖋: 

Student zoekt... een job! Het geld om cafeetjes, de bioscoop, TD's en andere feestjes te bezoeken moet toch ergens vandaan komen. Aan de niet altijd even democratische prijzen zal het niet liggen. Bovendien heeft een student doorgaans de gewoonte alles in veelvoud te willen doen (we beginnen bij een pintje…). Kortom, studenten verdienen vaak nog wat extra bij om zo deze relaxtherapie te kunnen voortzetten.

Tegenwoordig vergt het trouwens helemaal niet zoveel energie meer om een studentenjob te vinden. Door middel van een paar simpele handelingen, op de computer welteverstaan, beland je op de site van Jobweb, een initiatief van de Universiteit Antwerpen en een allegaartje aan Antwerpse Hogescholen. Je vindt er echt alles wat je dient te weten over bijverdienen als student in de overvloed aan handige informatie (o.a. een modelcontract, rechten en plichten).

 

Jobweb: ideale start

We komen er bijvoorbeeld te weten dat een UA-jobstudent 6,15 euro per uur verdient. Via Jobweb kunnen UA studenten (en ook hogeschoolstudenten) een databank raadplegen met verschillende jobs, al dan niet op de campus. Het is zeker aan te raden dat iedereen die wat wil bijverdienen als student op deze site begint met zich te informeren, en te zoeken.

 

Studentenjob? Weekendwerk?

Een andere plek waar je studentenjobs kan vinden is www.studentenjobs.be. De site wil een duidelijk overzicht geven van het aanbod aan studentenjobs. Een gemak voor ons, studenten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen studentenjobs, weekendwerk en interimjobs en je kan er ook terecht voor startersbanen en algemene info. Er worden ook nog vacatures geplaatst voor stages en vrijwilligerswerk (waar zien ze ons voor aan?) en kan je interessante vacatures doorsturen naar vriend of vriendin (voor de nobele student!). Daarnaast word je ook op de hoogte gesteld van bezienswaardige links en last but not least, de Waddiswoar, zodat je meteen weet waar je je verdiende loon weer kunt uitgeven. Naast de uitgaansagenda zijn er ook links te vinden naar andere sites die zich bezighouden met studentenjobs. Aangezien tijd geld kost, en studenten zich daar wel heel goed van bewust zijn, surfen wij verder...