I want to ride my bicycle!

Je fiets laten herstellen aan de universiteit?
01/12/2001
🖋: 

‘Ne velo’, geen vervoermiddel dat sneller is dan de ‘voetentram’ en toch goedkoper. Met andere woorden, welke (zich verplaatsende) student kan zonder?

Uw stalen ros ongehavend het academiejaar doorkrijgen, is een quasi onmogelijke opgave. Banden met meer gaten dan een leerdammerkaas, doorgeknakte remmen, om nog maar te zwijgen van de terroristische aanslagen op de eerbaarheid van uw dierbaarste vehikel, of die van u. Fietsen zonder zadel is namelijk geen sinecure. En geen mens die u kan helpen, zeker niet op de universiteit.

 

Fietsatelier op de univ

De buren van Gent hebben echter wel oog voor de problemen van hun studenten. Daar heeft de Stad Gent namelijk, in samenwerking met de RUG en de hogeschool, een fietsherstelplaats opgericht. In een atelier, waar al het nodige gereedschap voorhanden is, kunt ge zelf uw wrak opkalefateren. Heeft Moeder Natuur u van twee linkerhanden voorzien of is de puinhoop gewoonweg niet te overschouwen, dan staan vakmannen u graag bij met raad en daad. Ontbrekende onderdelen, die desalniettemin onmisbaar zijn, kunt ge ter plekke voor een appel en een ei kopen, of mits wat zoekwerk helemaal gratis uit de recyclagebakken vissen. Het hoeft niet te verwonderen dat het systeem ook in Leuven al een tijdje is ingeburgerd. ‘Antwerpen, de fietsstad bij uitstek’ hinkt weer hopeloos achter, of wat had u gedacht?

 

 

Met dank aan onze correspondente in Gent, Anouck Heulot.