kleurrijke kost: pasta tricolore

pottenkijkers
19/12/2015
🖋: 

Haal je 'fat pants' uit de kast en dij uit met dwars in deze online vreet- en zuiprubriek voor mensen die het nét even anders doen. Mensen die houden van empirisch experimenteren, eetbaar exploreren en extravagant exposeren met een beperkt budget doch calorierijke fantasie. 

Als we de talloze lijstjes, adviescolumns en tips moeten geloven, bevorderd een goede maaltijd de algemene studievoortgang. Een snelle manier om te zien of je bordje waarschijnlijk verschillende vitaminen en al het andere goeds bevat waar de blokkende student op moet teren: Is het een bruine beige massa? Meh… Of een kleurrijk pallet? Ja!

 

Hoe dit te bereiken met een minimum aan budget en tijd?

 

 

 
 

 

Ingrediënten voor
Pasta Tricolore

 

  • Spaghetti
    (best volkoren)
  • 1 of 2 avocado’s
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • kerstomaatjes
  • klein blikje maïs
  • feta

 

 
 

 

Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Ontdoe de avocado van zijn schil en snij in blokjes. Stop de avocadoblokjes met de basilicum wat peper en zout in een blender of in een grote maatbeker of kom en pureer met een staafmixer tot een gladde maar dikke substantie.

 

 

Snij de kerstomaatjes in halfjes of kwartjes en snij of verbrokkel de feta. Giet de spaghetti af en schep het avocadomengsel erdoor. Schep een portie op je bord of in je kom en strooi er maïs, tomaatjes en feta naar eigen smaak overheen.

 

 

Buon appetito!