met andere zinnen

literair concours gejureerd door Geert Buelens, Bart F.M. Droog, Peter Holvoet-Hanssen, Serge van Duijnhoven, Annelieke van Mens
05/10/2004
🖋: 

met andere zinnen wil hét forum voor jong literair talent uit Nederland en Vlaanderen worden. Ambitieus, da’s waar, maar volgens de redactie broodnodig, omdat er aan weerszijden van de grens geen tijdschrift bestaat dat er een consequente blik overheen werpt. met andere zinnen weigert zich tegen welke grens dan ook aan te schurken. In het blad wordt daarom ook plaats geruimd voor werk van jonge schrijvers én van jonge beeldende kunstenaars. De redactie hoopt met het tijdschrift, het literaire concours en andere toekomstige activiteiten de voorwaarden te creëren voor een internationaal podium waar literaire kruisbestuiving en degenkruising vanzelfsprekend zijn. met andere zinnen wijst alle vormen van dogmatisme af en laat zich niet vastnagelen aan gammele hokjes in het literaire veld - wat telt is oorspronkelijkheid, persoonlijkheid en kwaliteit!

Jongeren schrijven met andere zinnen, toon ze aan de wereld!

 

wedstrijdreglement:

  • Deelnemers zijn tussen 17 en 27 jaar oud.
  • Het onderwerp is vrij maar plagiaat sluit de deelnemer uit.
  • De teksten zijn in het Nederlands geschreven.
  • Alle teksten niet eerder uitgegeven tot op de sluitingsdatum van de wedstrijd (18 februari 2005) mogen voor deelname ingezonden worden. De teksten mogen niet eerder bekroond geweest zijn in gelijkaardige wedstrijden.
  • De prijzenpot bestaat voor beide wedstrijdonderdelen uit een bedrag van 400 euro voor de winnaar, 200 euro voor de 2de en 100 euro voor de 3de. Daarnaast is er één speciale publieksprijs ter waarde van 100 euro. De winnende inzendingen worden opgenomen in het eerste nummer van met andere zinnen.
  • Iedere deelnemer kan tot 3 gedichten en/of 1 prozatekst (maximaal 3000 woorden) inzenden, ondertekend met een schuilnaam. De inzending bevat een los document waarop schuilnaam, naam, voornaam, geboortedatum, (email-)adres en telefoonnummer staat.
  • De inzendingen dienen voor 25 december 2004 gestuurd te worden naar maz@metanderezinnen.com.
  • De jury bestaat naast de boven vermelde personen uit de redactie van met andere zinnen, die een eerste selectie doorvoert.
  • De beslissing van de jury is zonder verhaal. 10. Door deelname aan de wedstrijd verklaart de deelnemer zich akkoord met het reglement. Tevens mogen zijn/haar gedichten mee opgenomen worden in één van de publicaties van met andere zinnen.
  • Schrijf ze! De prijsuitreiking en de feestelijke lancering van het tijdschrift zullen plaatsvinden tijdens een literaire avond op vrijdag 18 februari 2005 (locatie wordt later bekend gemaakt) met lezingen door de winnaars en juryleden (o.v.), en muzikaal opgeluisterd door Syndon.