Ons dagelijks brood

Een blik in de UA-keukens
01/04/2002
🖋: 

U kent ze onderhand al wel, de studentencafetaria’s. Elke campus is er eentje rijk en ze zijn al net zo verschillend als de campussen zelf. Nochtans dienen ze allen eenzelfde doel: de verdorste student van het nodige vocht voorzien en de occasioneel hongerige maag in meer of mindere mate dempen.

Op de UIA zijn het de vrolijke, dikkerds Hans en Ivo die de dienst uitmaken en u, als u dat wenst, ook een heuse pint voor de neus zetten, een optie die nog steeds ontbreekt op het RUCA (Groenenborger).

 

En dat is niet het enige waarop u in ’t Kaf vergast wordt, want ten gepaste tijden geven Vlaanderens muzikale zonen en dochters een heus optreden ten beste. Ronkende namen als daar zijn Wendy Van Wanten, Eddy Wally, Zohra en zelfs K3 hebben ’t Kaf reeds met een bezoek vereerd en, podiumbeesten als ze zijn, de sfeer voor menige uren gegarandeerd.

 

Op het RUCA (Groenenborger) gaat men voor de relatief koele, doch ‘arty’ stijl, waarbij het overigens een koud kunstje is om te achterhalen waar de inspiratie gehaald werd. Deze Mondriaanse strakheid van ‘de passage’ staat evenwel in schril contrast met de immer vrolijke ‘kassamadam’: ons aller schatje.

 

Rest ons nog de Agora, waar men naast een stevige pint ook de betere snack serveert. En dit tot in de latere uurtjes, alwaar de andere cafetaria’s er meestal vroegtijdig de brui aan geven.

 

 

Foto's

Twee foto’s onderaan en in het centrum: RUCA resto op de Middelheimcampus.

Twee foto’s bovenaan: UIA resto in gebouw G.