SoapSurd

01/12/2001
🖋: 

Het vervolgverhaal dat in dit nummer van start gaat, heeft als doel de feedback van uwentwege wat aan te zwengelen. Na dit luchtig stukje tekst te hebben doorgelezen, maakt u een keuze uit de drie voorgestelde kandidaten en u bepaalt eveneens welk personage door hem of haar in de volgende aflevering moet worden vervangen. De redactie wacht vol spanning op uw talrijke reacties en zal daaruit besluiten wie wordt geliquideerd en wie diens plaats inneemt. We verwachten uw reacties op soapsurd@hotmail.com.

Volledig uitgeput door het gezwets in de Antwerpse gemeenteraad, ging Leona Detiège op reis. En wat nam ze mee (in haar handbagage)? De rector-voorzitter van de UA, Francis Van Loon. Ze trok naar Zaventem en stapte op het eerste het beste vliegtuig dat een elegante S op de staart had staan. Per toeval zat ook La Esterella in de WC van datzelfde vliegtuig. Zij was namelijk zo ontzet dat ze de rol van Bianca Castafiore in de musical ‘Kuifje en de zonnetepel’ niet had toebedeeld gekregen, dat ook zij – volledig van de kaart – de plek des onheils zover mogelijk achter zich wou laten. Om de vlucht draaglijk te maken had zij niet alleen haar boezem met nicotineplakkers bepleisterd; ook nam ze voortdurend een lijntje Antrax tot zich in de toiletten.

 

Nog iemand die het niet langer aankon, was Fred Chaffart. Hij had na het nuttigen van een kratje champagne (dat hij bij Virgin gepikt had), de heer Van Rossem van de Belgian Cock met Pit Association proberen te bereiken om hem om een lift te vragen. Deze had uiteraard boeiender zaken te doen: een cursus stuntvliegen initiëren aan Inge Vervlotte, die hij van zijn vakbond als ontslagpremie had meegekregen. Dus klom Fred dan maar zelf in de cockpit en kondigde met een sporadisch Antwerpse tongval aan: “Welcome to the Christmas partyflight of his majesty King Albert … heading for Geneva, woar DAT we wel eens een B.O.M. zouden kunnen laten vallen, Cross the Air, over.”

 

Leona voelde zich plots niet meer op haar gemak en moest dus hoognodig het sanitair een bezoekje brengen. Dit plekje werd echter nog steeds bezet door la Esterella, die er haar neus aan het poederen was. Daar zat Leona dan met haar SpetterPoep. Alternatieven waren er niet veel; noodzakelijkerwijs moest ze haar boodschap dan maar doen in haar handbagage. Professor Van Loon had altijd al gevonden dat de catering van Sabena niet veel soeps was, maar meende niettemin dat dit al te ver ging.

 

Ilse Demeulemeester kwam plots vanonder een zetel uit en vroeg met tranen in de ogen: "Heeft er iemand toevallig de papa van mijn kind gezien, ik vind hem maar niet." Aangezien Leona en Francis wiedergutmachungsgewijs hevig lagen te stoeien en dus maar weinig aandacht besteedden aan haar prangende vraag, deed ze zich voor als stewardess in de hoop zo wél te worden aanhoord. En jawel, Leona veerde recht. Ze was immers van het principe: zelfs in de meest penibele situatie moet mijn burgemeesterssjerp het overleven. Terwijl Ilse vooraan een eigenzinnige interpretatie van het Zwanenmeer te berde bracht met enkel een zuurstofmasker en een reddingsvest als attributen, deed deze afknapper Francis denken aan zijn affaire met Marleentje (Vanderpoorten), wiens toespraak op de opening van het academiejaar minstens voor een even grote anti-climax had gezorgd. Al bij al stegen ze veilig op richting belastingsparadijs... Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester naaiden rustig verder.

 

De kandidaten ter vervanging van een van de huidige personages zijn: Leo Martin, Brigitta Callens en Frank Verstraeten.

 

 

Wie moet er uit? Wie moet er in? Twee eenvoudige vragen. Uw antwoord wordt verwacht op soapsurd@hotmail.com, en in ons volgend nummer gaan we door, met een verfriste crew.