Vlaamse kampioenen in hockeypak

Op het sportpalmares van de UA
01/03/2002
🖋: 

Koning voetbal is machtig en de plaatsing van de Rode Duivels voor het WK zal daar geen afbreuk aan doen. Toch zijn andere opmerkelijke sportprestaties niet aan de arendsogen van de dwars-sportredactie ontgaan. Op UA-niveau bijvoorbeeld kunnen we lovend spreken over ons hockeyteam. Zij wonnen verrassend het laatste toernooi tegen Leuven en werden zo Vlaams kampioen. De motivatie voor het aanstaande treffen eind februari laat zeker niet te wensen over.

Het is reeds bekend dat de UA rond enkele sporten een eigen ploeg heeft opgericht om de unief op inter-universitaire toernooien te verdedigen. Het meest recente succes op een dergelijk toernooi is te beurt gevallen aan het hockeyteam. Het jaarlijkse hockeytoernooi bestaat steeds uit twee rondes waarvan de eerste aan beide zijden van de taalgrens beslecht wordt en als een kwalificatieronde voor het grote werk kan beschouwd worden.

 

In de tweede ronde nemen de beste twee Vlaamse teams het op tegen de twee Waalse finalisten, waarna men één team Belgisch kampioen kan kronen. Op deze laatste titel maakt het UA-team dit jaar ook aanspraak na hun onverwachte zege in de eerste ronde tegen de goed getrainde favorieten van de KUL. In tegenstelling tot het UA-elftal, worden zij wekelijks getraind door internationaal Nicolas Renaer. Voorts schenen zij er ook baat bij te hebben zich intensief op te warmen vóór de finale, terwijl de onzen als goede Antwerpenaren nog volop aan de toog kampeerden. Toch wisten kapitein Xavier van Elderen en de zijnen hen in de arena van de Dragon Hockey Club in een bloedstollende titanenstrijd met 3-1 te verslaan. Nu is het enkel de vraag of deze overwinning te danken is aan hun eigenzinnige opwarming of het feit dat ze gewoon beter zijn? Hoe dan ook, zo ging de Vlaamse titel naar de underdogs uit het Antwerpse en werd een plaats in de eindronde veilig gesteld.

 

Zo ging de Vlaamse titel naar de underdogs uit het Antwerpse.

 

Finale tegen Leuven?

Het eindtoernooi vindt plaats op het veld van Louvain la Neuve op 27 februari. In de halve finale staat de UA-crew tegenover het team van de ULB. Naar men verwacht zullen de onzen in de finale weerom moeten aantreden tegen een team uit Leuven – dat van de KULeuven of Louvain la Neuve. In het verleden namen de Vlaamse teams meestal de bovenhand. Doch, u weet het, elke wedstrijd moet gespeeld worden. De ambities in het Antwerpse kamp zijn er echter niet kleiner om. “Met minder dan goud nemen we geen vrede”, aldus de aanvoerder. Aan strijdlust dus geen gebrek, maar hoe zit het met de twaalfde man? De belangstelling voor het kwalificatietoernooi was vrij gering, dat moet dus ongetwijfeld beter kunnen. Een topsporter ziet zichzelf nu eenmaal nogal graag, en wanneer hij in dat gevoelen door een horde schorre kelen gesteund wordt, presteert hij gewoon beter. Voel u aangesproken en spring mee de bus op.

 

Wanneer ook de Belgische titel behaald wordt kan men luidop dromen om ook aan buitenlandse toernooien deel te nemen. Aangezien de meeste spelers nog eerstejaars zijn ziet de toekomst er dus vrij mooi uit voor het UA hockeyteam. We zullen dus zeker nog van hen horen. Uitslagen van één en ander bekomt u bij Danny Boeykens of op de websites van de sportdiensten van uw campus.