de stilte voor dezelfde storm

editoriaal
25/11/2012
🖋: 

Het is stil op de redactie. Er zijn wel dingen aan het gebeuren, maar net niet. Het Gaza-conflict ligt weer voor apegapen. De begroting is afgemaakt en -gekraakt. De klimaatconferentie in Doha is voorlopig nog niet van start gegaan, maar er wordt weinig van verwacht. Volgens de site van de Gazet van Antwerpen helt de kerstboom op de Grote Markt “lichtjes richting standbeeld”, en de koffie is niet te zuipen. Het is allemaal wat vaag en onomvattelijk, na de lokale en Amerikaanse verkiezingen. Minder sappig. De media voelen een licht ontwenningsverschijnsel opkomen.

Nee, komkommertijd is het niet helemaal. Er is nieuws, maar het is hetzelfde nieuws. Status quo, quoi. Mochten beleidsheren de yolo-attitude van happy slappers hebben, zou er dan misschien wat boeiends gebeuren, op vlak van beleid? Als het compromis de boom in kan, laat staan de herkiesbaarheid, als het hoofd de wind in wordt gegooid, zouden er dan misschien diepgaande veranderingen ontstaan? Op Europees, Amerikaans, federaal en lokaal niveau zit alles niet zozeer vast als dat steeds dezelfde nieuwsfeiten de koppen bezetten. Fuck it. Pascale, voor ons ook nog eens drie keer hetzelfde, en zet maar op de poef.

 

Er zijn mensen die in een periode als deze de stilte voor de storm vermoeden. Dat die oorlog met Iran er nu eindelijk zit aan te komen, want daar kunnen we wat mee. Dat de aarde dan toch helemaal verkloot is, al moet gezegd dat dat minder smakelijk nieuws is. Dit is het moment waarop de pundits en opiniemakers de gemoederen ophitsen dan wel bedaren. dwars wenst momenteel geen deel te nemen aan het speculeren.

 

Zo, dacht dwars, dan zetten we maar een naakte vrouw op de achterkant. In een groter kader natuurlijk. Onder de titel ‘dwars beschermt zijn bronnen’ gaan we ervoor om het uiterlijk van ons magazine wat interessanter maken. Concept zijnde, dat we u niets over de persoon gaan vertellen. Die persoon gaat niet altijd ontbloot zijn, maar goed begonnen is half gewonnen. We wilden eigenlijk een man, op de achterflap. We wilden niet verdacht worden van seksisme, want dat is strafbaar nu. Maar vind maar eens een man die zonder wederdienst uit de kleren gaat. Of de status quo aan zijn laars lapt.