het kot van Aïsa

kotgeheimen

19/02/2023
🖋: 

Elke maand gaat dwars op zoek naar een nieuwe kotgevel waarachter zich vele geheimen verborgen houden. Deze keer zijn we op bezoek bij Aïsa (22). Zij neemt ons mee in het kot waar ze al heel haar studententijd graag vertoeft.

Buurt

Studentenbuurt – Ossenmarkt

Huur

€450

Hoelang woon je er al?

5 jaar

Aantal kotgenoten

7

Grootste aantal dagen zonder af te wassen?

2 weken – Ik was normaal altijd op vrijdag af, maar soms vergeet ik dat of heb ik geen zin. Ik heb wel nog nooit schimmel op mijn afwas gehad.

Hoe vaak ga je naar huis?

Elk weekend. Mijn ouders willen dat graag en ik woon niet zo ver, dus ik heb bijna geen excuus om hier te blijven tijdens het weekend.

Grappigste gebeurtenis?

Twee jaar geleden is er een leiding verstopt geraakt met een vod die iemand had doorgespoeld. Daardoor stond op het het gelijkvloers en in de kelder een bodem vies rioolwater. Het heeft nog maanden naar riool geroken in de gang. Voor de mensen op de eerste verdieping is dat natuurlijk niet zo grappig, maar als je helemaal bovenaan zit, kan je er best al eens mee lachen.

Hoeveel personen kunnen er max. in?

Zonder comfortabele beweegruimte? Toch zeker 20 of meer. Comfortabel? Maximaal 10!

Grootste troef?

Een stukje van mijn kot heeft een heel hoog plafond en dat vind ik wel leuk. Dat geeft een ruimtelijkheid, die de andere koten die ik ben gaan bezichtigen en de andere koten in dit gebouw niet hebben.

Grootste werkpunt?

Ik zit helemaal bovenaan in het gebouw en ik heb enkel dakramen. Dat wil zeggen dat ik niet naar buiten kan kijken om naar mensen te staren. Ik schat ook heel vaak fout in wat voor weer het is voor ik naar buiten ga.

Hoeveel heeft je buur seks?

Mijn buur van nu eigenlijk nooit, maar de persoon die hiervoor op dat kot zat was een ander verhaal. Hij zat in een vereniging en nam vaak midden in de nacht meisjes mee naar zijn kot. Onze muren zijn niet dik en onze bedden staan ook tegen elkaar, met enkel de dunne muur ertussen. Ik ben vaak om 4 uur ’s nachts wakker geworden, ook al slaap ik met oordoppen in. Meestal was het wel snel voorbij. Dat verklaart misschien waarom ik enkel mijn kotgenoot hoorde en nooit het meisje dat hij meenam.

Waarover ging het laatste boze berichtje in de groepchat?

Wij sturen niet vaak boze berichtjes naar elkaar omdat we geen gemeenschappelijke ruimtes hebben. De meeste boze berichtjes zijn gericht aan de kotbazen. Het laatste boze bericht ging over het muizenprobleem waar ze niets aan wilden doen.

Wat is het langst dat iemand er ooit over heeft gedaan om dronken van aan de voordeur tot aan hun kot te geraken?

Ik heb er zelf al het langste over gedaan. Na de kroegentocht van mijn vereniging had ik geluk dat mijn buur ook net thuiskwam. Zij heeft me helemaal mee naar de bovenste verdieping geholpen, dat was toch geen korte trip.

Hoe vaak gaat het brandalarm af?

Gelukkig hebben we nog maar één keer de brandweer moeten bellen omdat het rookalarm in het midden van de nacht afging. De persoon op het gelijkvloers had een pot op het vuur laten staan en was in slaap gevallen. Toen die op de deur klopte bij de schuldige, kwam er ook ineens een hele rookpluim mee uit de deur.

Ik geef mijn kot een 7,5/10, maar een 8/10 zonder de muizen.