Cultuuragenda juni 2012

23/05/2012
🖋: 

Hoewel het eerder raadzaam is de komende weken niet teveel achter de boeken vandaan te komen, kunnen wij het niet laten u toch te verleiden met enkele pareltjes van culturele activiteiten. Want ‘leren is leven’, aldus onze allereigenste universiteit.

Biodroom (31/5) Elko Blijweert & Mauro Pavlovski Elko Blijweert, die je kan kennen als gitarist van Kizz my Jazz en Dead Man Ray, stelt een muzikaal programma samen en nodigt de begeerlijke Mauro uit. Kom genieten van dit duo in de prachtige setting van de Biodroom, een unieke gemeenschapstuin op, jawel, Linkeroever. De week daarop is het de beurt aan Rudy Trouvé, nog zo’n muzikaal genie. (gratis)

 

Antwerp Expo (31/5-3/6) Het Boekenfestijn Het boekenfestijn is weer in ’t land. Honderden, nee duizenden boeken! Aan spotprijzen! En hobbyartikelen. Lijm en zo. Voor je hobby’s.

 

Filmhuis Klappei (1/6) Das weisse Band Film uit 2009 van Oostenrijker Michael Haneke. Winnaar van een Golden Globe en een Gouden Palm. Must see met andere woorden.

 

Rataplan (6/6-8/6 & 14/6-16/6) De beloften Ook de studenten van het Conservatorium Antwerpen hebben examens dezer dagen. Het enige verschil: wij mogen er helemaal gratis getuige van zijn. De afdelingen woordkunst en kleinkunst demonstreren het beste van hun kunnen op deze toonmomenten.

 

Trix Bar (7/6) Father John Misty & Love Like Birds Twee schuilnamen vanavond in Trix. Father John Misty kennen we ook wel onder de naam Josh Tillman. Deze voormalige drummer van Fleet Foxes bracht onlangs zijn soloalbum uit. Love Like Birds is dan weer het pseudoniem van Elke De Mey. Met haar bezwerende stem weet zij je ongetwijfeld in vervoering te brengen.

 

Arenberg (7/6-9/6) Mens en vlees Het gezelschap Bilt brengt voor u een tekst van Gert Winckelmans over de The butcher of Hannover. Die beet tussen 1918 en 1924 maar liefst 27 jongemannen de keel over waarna hij hun vlees op de zwarte markt verkocht als varkensvlees. Wie is de mens achter deze horror?

 

Hangar 29 (7/6-9/6) Show 2012 Ook de studenten mode van de kunstacademie zetten hun beste beentje voor. In de jaarlijkse modeshow stellen zij hun afstudeerwerk voor aan het grote publiek. Fashion event bij uitstek en tevens place m’as tu vu.

 

DeSingel (8/6) Farewell concert De Filharmonie trekt op tournee naar Japan. Alvorens af te zwaaien, brengt ze nog een laatste groet aan haar geliefd Antwerpen. Dat doet ze met het ontroerende celloconcerto in a, opus 129 van Robert Schumann en Gustav Mahlers prachtige eerste symfonie. Ondergetekende is alvast van de partij én heeft nog een kaartje op overschot.

 

Felixpakhuis (14/6-15/6) Felix Poetry Festival Voor de vierde keer op rij presenteert het Felix Poetry Festival u ook dit jaar weer veel moois. De eerste avond krijgen we vooral kruim van eigen bodem voorgeschoteld: toppers als Bernard Dewulf (Antwerps stadsdichter), Y.M. Dangre (student Universiteit Antwerpen) en vele anderen passeren de revue. De tweede avond staat in het teken van internationale dichters. Verder er is ook een dagprogramma in bibliotheek Permeke.

 

Designcenter De Winkelhaak (21/6-24/6) LOCO ’12 De laatstejaarsstudenten fotografie stellen hun eindwerk voor. Mis ook deze beloften niet.

 

Cinema Zuid (26/6) The idiots Deze provocerende film van Lars von Trier toont een bende jongeren die de conventies van het normaal gedrag trachten te doorbreken. Ze organiseren acties waarbij ze zich in het openbaar als idioten gedragen en testen hoever ze daarin kunnen gaan. Laat je vooral inspireren.

 

Stadscampus (2/7-3/7) Regisseursauditie Je weet het of je weet het niet, maar onze universiteit beschikt ook over een theatergezelschap genaamd de Bromvlieg. Voor volgend jaar zijn zij nog op zoek naar mensen die een project willen opstarten. Interesse? Dan mailt u best voor 15 juni naar: debromvlieg@gmail.com.