De pastor en het bier, er is geen duo dat meer onafscheidelijk is. Als pastorale superheld schrijft Gert Van Langendonck ons met zijn geestelijk vernuft op weg naar de beste smaken in het bierlandschap. Prosit!

Een nieuw academiejaar: nieuwe wetten, nieuwe regels. Maar wat verandert er zoal? Wij hebben alle nieuwigheden gebundeld in een handig overzicht. Ach, laat zitten, je hoeft ons niet te bedanken. 

Opinieventer is de naam. Aangenaam. De rest van het academiejaar zal ik u vergenoegen met allerhande opinies over allerhande thematieken. Laat ik mezelf introduceren door op nimmer ingezonden veelgestelde vragen accuraat te antwoorden. 

door Stan Schepers

Het is niet omdat je veel onnozele weetjes kent, dat je een betweter bent. Dat bewijst een van onze redacteurs door een waanzinnig interessant, ongelofelijk boeiend of verbluffend spannend feit te delen. 

door Benjamin Heirbaut

door Benjamin Heirbaut

De laatzomerzon schemert vroeg en ruikt nostalgisch. We verlaten eindelijk onze grijze schermen en proeven opnieuw van het kleurrijke studentenleven. Zowel startende studenten als tweedejaars stappen mee in het verhaal dat het eindelijk weer is zoals het was en de oude garde pikt nog snel de laatste druppels dauw mee voor ze naar het werkveld moet.

Het is niet omdat je veel onnozele weetjes kent, dat je een betweter bent. Dat bewijst een van onze redacteurs door een waanzinnig interessant, ongelofelijk boeiend of verbluffend spannend feit te delen.

De hoofdredactie vertelde me dat deze column verschijnt in een dwars-editie die als gids dient voor het verse blik eerstejaarsstudenten dat jaarlijks wordt opengetrokken. Onderliggende boodschap: het zou sympathiek zijn een mening te ventileren die hen niet afschrikt, liefst zelfs een tikkeltje goede moed geeft. Misschien door het geven van tips, want tips zijn sympathiek. Ik heb slechts één tip, maar ineens wel een hele goede. Eentje die alle andere tips overbodig maakt: ga niet studeren.